• Business

    Π. Παππάς: 50,6 εκατ. δολάρια στα ταμεία της Star Bulk από την ιδιωτική τοποθέτηση δύο funds

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Την ολοκλήρωση της ιδιωτικής τοποθέτησης των funds Oaktree Capital Management και Senator Investment Group στην Star Bulk Carriers, για την οποία σας είχαμε ενημερώσει στο mononews.gr στις 23 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, μία κίνηση που φέρνει στα ταμεία της Star Bulk περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Star Bulk, η Oaktree και οι θυγατρικές της και η Senator απέκτησαν 6.310.272 κοινές μετοχές της εταιρείας έναντι 8,154 δολαρίων ανά μετοχή, με τα συνολικά έσοδα για την Star Bulk από την αγοραπωλησία αυτή να ανέρχονται στα 50,6 εκατομμύρια δολάρια περίπου, τα οποία θα κατευθυνθούν σε γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς.

    Μετά την εξέλιξη αυτή, το ποσοστό της Oaktree στη ναυτιλιακή εταιρεία ανέρχεται πλέον στο 51,4%, ενώ αυτό της Senator στο 6,5%.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει το mononews.gr στις 7 Δεκεμβρίου, η πιο πρόσφατη κίνηση στην οποία προχώρησε ο κ. Παππάς σε συνεργασία με την Oaktree ήταν η σύσταση μιας νέας επενδυτικής εταιρείας η οποία θα παρέχει χρηματοδότηση σε μικρομεσαίες ναυτιλιακές εταιρείες.

    Το νέο αυτό επενδυτικό σχήμα θα ονομάζεται Meerbaum Capital Solutions, με τον Έλληνα εφοπλιστή να συμμετέχει δυναμικά στο εγχείρημα, στο οποίο διαχειριστικό ρόλο θα αναλάβουν οι τραπεζικοί Martin Hugger και Hamish Norton, οι οποίοι εργάζονται σε μια από τις ναυτιλιακές συμφερόντων του κ. Παππά, την Oceanbulk Containers.

    Η ιδέα του νέου αυτού επενδυτικού σχήματος ξεκίνησε από την Oaktree, η οποία διέκρινε ότι οι τράπεζες που παραδοσιακά χρηματοδοτούσαν τις ναυτιλιακές εταιρείες, άρχισαν σιγά-σιγά να τους γυρνάνε την πλάτη, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία ενός «κενού» στο δανεισμό τους, όπως είχε δηλώσει τότε σχετικά ο Norton.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο. Ο εφοπλιστής Θ. Βενιάμης καταγγέλει: στα καράβια μας μπορούν να βρουν δουλειά 50.000 Έλληνες. Και τώρα είναι μόνο 5!!!

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μ. Γουλανδρή – Φ. Λαιμός: Ο «πριγκιπικός» γάμος και οι δύο γαμήλιες δεξιώσεις (pics – video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο John Fredriksen θέτει τις βάσεις για μία εταιρεία-μεγαθήριο στην αγορά των OSV



    ΣΧΟΛΙΑ