• Business

    Π. Λιβανός: Πολυετής χρονοναύλωση για LNG carrier της GasLog

    Πήτερ Λιβανός GasLog

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog


    Νέα επικερδή συμφωνία πέτυχε η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή εταιρεία Gaslog Partners της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Πήτερ Λιβανός.

    Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή προχώρησε στη ναύλωση ενός LNG carrier του στόλου της, στη Cheniere Energy σε ένα deal με μεγάλο χρονικό ορίζοντα.

    Η συμφωνία αναφέρει πως το πλοίο Gaslog Sydney (χωρητικότητας 155.000-cbm και κατασκευής 2015) είναι το LNG carrier που θα πάρει η Cheniere, με τη ναύλωση να ξεκινάει το 2018 και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο, όταν και τελειώνει η ναύλωση του πλοίου με τη Shell.

    H Cheniere διατηρεί το δικαίωμα να επεκτείνει την συμφωνία για ακόμη δύο περιόδους, των οποίων όμως η χρονική διάρκεια δεν έχει προσδιορισθεί.

    Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρει το tradewinds, το πλοίο βρίσκεται σε διαδικασία δεξαμενισμού κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Λιβανός δήλωσε: «Ενισχύουμε την μελλοντική εμπορική αξία του πλοίου μέσω των μετατροπών που γίνονται».

    Ο CEO της Gaslog Andy Orekar προσέθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω τη συμφωνία με την Cheniere, μία εταιρεία υψηλών προδιαγραφών».

    Και συνέχισε αναφέροντας: «Η συμφωνία της ναύλωσης διαφοροποιεί ακόμη περισσότερο την πελατειακή μας βάση και αυξάνει την ορατότητα των συμβολαίων μας».

    Πήτερ Λιβανός GasLog Partners
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) “GasLog Seattle” της GasLog Partners είναι χωρητικότητας 155.000-cbm και κατασκευής 2013

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αδ. Πολέμης: Η νέα κίνηση του «πολυμήχανου» εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Χατζηπατέρας: Γιατί είπε όχι στο deal του 1,1 δισ. με την BW LPG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Η νέα κίνηση αναδιάρθρωσης του στόλου της Dryships



    ΣΧΟΛΙΑ