ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με σκοπό την ακύρωσή τους ο ΟΤΕ έλαβε απόφαση για επαναγορά ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων των ιδίων μετοχών που ήδη θα κατέχει σε κάθε χρονική στιγμή), σε ένα εύρος τιμών που κυμαίνεται μεταξύ 1 ευρώ (κατώτατη τιμή) έως 30 (ανώτατη τιμή) ανά μετοχή, για χρονικό διάστημα 24 μηνών.
Η παραπάνω απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας πολιτικής αμοιβών προς τους μετόχους, η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί και προβλέπει μεσοπρόθεσμα τη διάθεση προς του μετόχους των ελεύθερων ταμειακών ροών που παράγονται κάθε χρόνο από την επιχείρηση, έχοντας ενσωματώσει τις εξαγορές φάσματος και τις μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες, μέσω ενός συνδυασμού καταβολής μερισμάτων και Προγραμμάτων Επαναγοράς Ιδίων Μετοχών με σκοπό την ακύρωσή τους. Για το 2018, αλλά και μεσοπρόθεσμα, ο στόχος για τον επιμερισμό μεταξύ μερισμάτων και επαναγοράς ιδίων μετοχών βρίσκεται περίπου στο 65% και 35% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη διοίκηση για την υιοθέτηση της νέας πολιτικής αμοιβών προς τους μετόχους έλαβε, μεταξύ άλλων, υπόψη τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τη σταδιακή βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών της καθώς και τις σταθερές επιχειρηματικές και χρηματοοικονομικές επιδόσεις του ΟΤΕ, γι΄ αυτό και ως προϋπόθεση έχει τεθεί ότι το εξωτερικό και το μακροοικονομικό περιβάλλον θα παραμείνουν σταθερά.
Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που συνήλθε το απόγευμα ενέκρινε επίσης τη σύναψη επιμέρους συμφωνιών (Service Arrangements) μεταξύ του ΟΤΕ και εταιρειών του Ομίλου ΟΤΕ και αφετέρου της Deutsche Telekom AG και της Telekom Deutschland GmbH (TD GmbH), για την παροχή από τις δεύτερες συγκεκριμένων υπηρεσιών για το έτος 2018, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης «Σύμβασης Πλαίσιο Συνεργασίας και Παροχής Υπηρεσιών», καθώς και την τροποποίηση της από 30 Σεπτεμβρίου 2014 Συμφωνίας Άδειας Χρήσης του Σήματος «Τ» (License Agreement) μεταξύ της Telekom Romania Communications και της Telekom Romania Mobile Communications (θυγατρικές του ΟΤΕ στη Ρουμανία) και της Deutsche Telekom (βασικός μέτοχος του ΟΤΕ με 40%).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ευκαιρία της Deutsche Telekom να αποκτήσει επιπλέον 5% του ΟΤΕ – Όλες οι λεπτομέρειες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκινά ο διαγωνισμός για το 5% του ΟΤΕ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς η Eurobank καθιερώνει εργαλεία νέας γενιάς για χρηματοδότηση των Start Ups: Όλες οι λεπτομέρειες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τηλεπικοινωνίες: Μάχη στο FTTH, η κόντρα των…τιτάνων και τα δεδομένα στην αγορά
- Τι αλλάζει στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς: Η ψηφιακή εποχή της αναγκαστικής εκτέλεσης φέρνει ταχύτητα αλλά και προβληματισμούς
- Aegean Airlines: Γιατί οι αναλυτές βλέπουν υψηλά περιθώρια ανόδου
- METLEN: Μετά τον ΒΟΑΚ, το βλέμμα της ΜΕΤΚΑ στρέφεται στο Χρηματιστήριο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.