• Business

    ΟΤΕ: Αναλαμβάνει έργο ICT στο Παρίσι

    • NewsRoom
    ΟΤΕ: Στις 19/7 η ακύρωση και διαγραφή 3,47 εκατ. μετοχών

    Μιχάλης Τσαμάζ, επικεφαλής ΟΤΕ


    Ο Όμιλος ΟΤΕ αναλαμβάνει τη δημιουργία, διαχείριση και υποστήριξη του συνόλου των δικτυακών υποδομών της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets Authority – ESMA) στο Παρίσι για τα επόμενα δέκα χρόνια, ως επικεφαλής της ένωσης εταιρειών με τη SWORD FRANCE.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ το εν λόγω έργο περιλαμβάνει παροχή και υποστήριξη δικτυακών υποδομών ως υπηρεσίες (as-a-Service) και θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους και στη βελτίωση της ευελιξίας και της αποτελεσματικότητας του οργανισμού.

    Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός ESMA, που είναι υπεύθυνος για τη βελτίωση της προστασίας των επενδυτών και την προώθηση της σταθερής και εύρυθμης λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών αγορών της Ευρώπης, μεταφέρεται στις νέες του εγκαταστάσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

    Ο Όμιλος ΟΤΕ θα παρέχει υπηρεσίες ενσύρματης και ασύρματης τοπικής δικτύωσης (LAN και WiFi), εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN), απομακρυσμένης πρόσβασης στα πληροφοριακά συστήματα του οργανισμού (Remote Access), πρόσβασης στο Internet (Internet Access), συνδεσιμότητας στο cloud με ασφάλεια (Cloud Connectivity & Cloud Access Security Brokerage), Colocation (Hosting) και άλλες ad hoc υπηρεσίες.

    «Tο έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του Ομίλου ΟΤΕ, χρησιμοποιώντας προηγμένα συστήματα ηλεκτρονικής εποπτείας και διαχείρισης, θα διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία και τεχνική υποστήριξη των δικτυακών υποδομών ως managed services όλο το 24ωρο, βάσει αυστηρών Service Level Agreements (SLAs). Οι προσφερόμενες λύσεις μπορούν να επεκταθούν ή να περιοριστούν ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Όμιλος ΟΤΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ