• Business

    Αλλαγές στον ΟΤΕ: Θεοχαρόπουλος και Αθανασόπουλος αποχωρούν, Τσώνης, Βιτζηλαίος και Στράτος αναβαθμίζονται

    • NewsRoom
    OTE

    Γεώργιος Αθανασόπουλος (κάτω αριστερά) και Στέφανος Θεοχαρόπουλος – Γιάννης Βιτζηλαίος, Γιώργος Τσώνης και Θανάσης Στράτος (Πάνω από αριστερά)


    Από την 1η Ιουλίου 2024, ο κ. Γιώργος Τσώνης και ο κ. Γιάννης Βιτζηλαίος αναλαμβάνουν τις θέσεις Chief Technology Officer Ομίλου ΟΤΕ και Chief Information Technology Officer Ομίλου OTE, αντίστοιχα, με άμεση αναφορά στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τόσο ο κ. Τσώνης όσο και ο κ. Βιτζηλαίος διαθέτουν πολυετή εμπειρία στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών από θέσεις ευθύνης, εντός και εκτός Ομίλου ΟΤΕ.

    Επιπλέον, ο κ. Θανάσης Στράτος, Chief Customer Operations Officer Ομίλου ΟΤΕ με άμεση αναφορά στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ομίλου ΟΤΕ, παράλληλα με τα καθήκοντά του ως Chairman & CEO COSMOTE E-VALUE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, θα αναλάβει και Chairman & CEO της COSMOTE Technical Services (CTS).

    Η νέα δομή θα επιτρέψει την εφαρμογή μιας ενιαίας και ολοκληρωμένης στρατηγικής για όλα τα σημεία επαφής της εταιρείας με τον πελάτη, με στόχο να του προσφέρει κορυφαία εμπειρία εξυπηρέτησης από όποιο κανάλι κι αν επιλέξει.

    Ο Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος και ο Chief Officer Λειτουργιών και Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ κ. Γιώργος Αθανασόπουλος θα αποχωρήσουν από την εταιρεία στο τέλος Ιουνίου 2024.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ τους ευχαριστεί για τη σημαντική τους συμβολή στο μετασχηματισμό του ΟΤΕ, την πολυετή τους προσφορά, μέσα από ανώτατες διευθυντικές θέσεις εντός Ομίλου και τη δημιουργία αξίας για την εταιρεία και τους πελάτες.

    Γιώργος Τσώνης
    Γιώργος Τσώνης

    Βιογραφικό Σημείωμα κ. Γιώργου Τσώνη

    Ο Γιώργος Τσώνης αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Technology Officer Ομίλου ΟΤΕ από την 1/7/2024. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών κι εντάχθηκε στον Όμιλο ΟΤΕ το 2000, αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις ευθύνης.

    Από τη θέση του Network Development & Operations Executive Director που κατέχει από το 2013, ο κ. Τσώνης είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία των δικτύων σταθερής και κινητής του Ομίλου ΟΤΕ, συμβάλλοντας σημαντικά στην κορυφαία εμπειρία συνδεσιμότητας που προσφέρουν.

    Κατά τη διάρκεια της θητείας του, κατάφερε να συνδέσει την εταιρεία με μια σειρά από πρωτιές σε λανσαρίσματα δικτύων νέας γενιάς, αλλά και με πολλές διεθνείς κι εθνικές διακρίσεις για το υψηλό επίπεδο ποιότητας κι αξιοπιστίας που προσφέρουν.

    Πριν από τη θέση αυτή, ο κ. Τσώνης ήταν Chief Technology Officer της COSMOTE, υπεύθυνος για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε πέντε χώρες των Βαλκανίων. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πανεπιστημίου και M.B.A. από το University of Louisville.

    Γιάννης Βιτζηλαίου
    Γιάννης Βιτζηλαίου

    Βιογραφικό Σημείωμα κ. Γιάννη Βιτζηλαίου

    Ο κ. Γιάννης Βιτζηλαίος αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Information Technology Officer Ομίλου OTE από την 1/7/2024. Έχει 25ετή εμπειρία στον τομέα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

    Εντάχθηκε στον Όμιλο ΟΤΕ το 2016, κατέχοντας τον ρόλο του Διευθυντή Customer Systems, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε και τη θέση του DigITech Tribe Lead. Μέσα από την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών συνέβαλε σημαντικά στην εξέλιξη των πελατοκεντρικών συστημάτων πληροφορικής (CRM systems) και των ψηφιακών καναλιών όλων των υπηρεσιών του Ομίλου.

    Πριν από την ένταξή του στον Όμιλο ΟΤΕ, εργάστηκε σε θέσεις ευθύνης στην Oracle και την Accenture ηγούμενος πρωτοβουλιών που αφορούσαν την ελληνική και διεθνή αγορά τηλεπικοινωνιών.

    Ο κ. Βιτζηλαίος κατέχει πτυχίο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και MBA από το Athens Laboratory of Business Administration (ALBA).

    Αθανάσιος Στράτος
    Αθανάσιος Στράτος

    Βιογραφικό Σημείωμα κ. Αθανασίου Στράτου

    Ο κ Αθανάσιος Στράτος αναλαμβάνει καθήκοντα Chairman & CEO της COSMOTE Technical Services (CTS) από την 1/7/2024. Ο κ. Στράτος είναι Chief Customer Operations Officer (CCOO) του Ομίλου ΟΤΕ από το 2019.

    Είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote e-Value στην Ελλάδα (από το 2009) και της e-Value International στη Ρουμανία. Το όραμα, η σταθερή δέσμευση για αριστεία και η προοπτική του να έχει τον πελάτη στο επίκεντρο κάθε απόφασης, οδήγησαν στην αξιοσημείωτη ανάπτυξη της εταιρείας υπό την ηγεσία του.

    Επιπλέον, είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από το 2021, έχοντας συνεισφέρει ουσιαστικά στην εξέλιξη του retail του Ομίλου ΟΤΕ. Εντάχθηκε στον Όμιλο το 1998 και έκτοτε ανέλαβε πολλές ανώτερες διευθυντικές θέσεις, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό του Ομίλου.

    Ο κ. Στράτος έχει μεγάλη εμπειρία σε εμπορικά θέματα, Πωλήσεις και Υπηρεσίες Εξυπηρέτησης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και Business Process Transformation & Outsourcing, έχοντας εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και τον Καναδά.

    Ο κ. Στράτος είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Business Management από το Πανεπιστήμιο του Ryerson, στο Τορόντο του Καναδά.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάνη: Η χώρα μας πρέπει με σταθερά και τολμηρά βήματα να έρθει ακόμη πιο κοντά στην Ευρώπη

    Ακτοπλοΐα: Αύξηση 17,2% στην επιβατική κίνηση από Πειραιά την Εβδομάδα του Πάσχα – Μειωμένα τα εισιτήρια

    Θεοχάρης : Οι ιδέες της ΝΔ πρωτοπορούν και ανοίγουν το δρόμο και για την υπόλοιπη ευρωπαϊκή οικογένεια



    ΣΧΟΛΙΑ