• Business

    Όμιλος Κοπελούζου: Τι προβλέπουν οι πρώτες συμφωνίες με την κινεζική Shenhua

    • NewsRoom
    Δημήτρης Κοπελούζος, εΠρόεδρος του Ομίλου Copelouzos Group

    Δημήτρης Κοπελούζος, Πρόεδρος του Ομίλου Copelouzos Group


    Στην υλοποίηση της Συμφωνίας Ανάπτυξης που υπέγραψαν στις 12 Μαΐου 2017 στο Πεκίνο προχωρούν η Shenhua Group Corporation Limited και ο Όμιλος Κοπελούζου.

    Η Συμφωνία προβλέπει την συνεργασία στους τομείς της πράσινης ενέργειας και της περιβαλλοντικής αναβάθμισης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες και στα πλαίσια αυτά υπεγράφησαν οι πρώτες επιμέρους συμφωνίες.

    Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

    1. Η Shenhua, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Shenhua Renewable Co., Ltd, απέκτησε το 75% των μετοχών τεσσάρων Αιολικών Πάρκων που αναπτύσσει ο όμιλος Κοπελούζου, τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία ή υπό κατασκευή. Η επένδυση αυτή είναι η πρώτη κινέζικης εταιρείας στην Ελλάδα στον τομέα της Αιολικής Ενέργειας. Η συνεργασία των δυο ομίλων θα επεκταθεί και στα άλλα Αιολικά Πάρκα που αναπτύσσει ο όμιλος Κοπελούζου.

    2. Επίσης υπεγράφη τριμερής συμφωνία (MoU) μεταξύ της Shenhua, της ΔΕΗ και του ομίλου Κοπελούζου, για την είσοδο της Shenhua ως εταίρου στην κοινή εταιρεία της ΔΕΗ και του ομίλου Κοπελούζου, ΔΕΗ Solar Solutions Α.Ε.

    Σημειώνεται ότι η κινεζική κρατική εταιρεία Shenhua Group Corporation Limited είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός άνθρακα στον κόσμο και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα από συμβατικές αλλά και από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Shenhua είναι πρωτοπόρος στις τεχνολογίες για την καθαρή εξόρυξη και την μείωση των εκπομπών από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, επιτυγχάνοντας σε μονάδες της εκπομπές ρύπων χαμηλότερες και από αυτές των μονάδων φυσικού αερίου.

    Ο όμιλος Κοπελούζου είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους της Ελλάδας με πολυσχιδείς δραστηριότητες σε τομείς όπως η ενέργεια και οι υποδομές.

    Η Συμφωνία Ανάπτυξης μεταξύ της Shenhua Group Corporation Limited και του Ομίλου Κοπελούζου προβλέπει την συνεργασία σε μια σειρά επενδύσεων στους τομείς της πράσινης ενέργειας και της περιβαλλοντικής αναβάθμισης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, το συνολικό εκτιμώμενο ύψος των οποίων ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Η έναρξη υλοποίησης των επενδύσεων αυτών θα συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση της ενεργειακής βιομηχανίας της Ελλάδας, αλλά και σε πλήθος συνεργιών με τις γειτονικές χώρες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Bιοχάλκο και όμιλος Κοπελούζου: Big Business στο real estate. Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η δυσάρεστη έκπληξη για τον Δημήτρη Κοπελούζο και η εμφάνιση έκπληξη του Γιάννη Μυτιληναίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι εφοριακοί θύμωσαν: Ξεκινούν ελέγχους σε όσους έχουν μικρό εισόδημα



    ΣΧΟΛΙΑ