• Business

    Όλο το παρασκήνιο πίσω από το αντάρτικο των Golden Boys του ΑΔΜΗΕ εναντίον του Σταθακη

    ΑΔΜΗΕ Golden boys

    οι κκ. Κορωνιωτάκης και Μπλάνας, πρώην επικεφαλής ΑΔΜΗΕ


    Μέσα σε λίγες μέρες, η υπόθεση των golden boys του ΑΔΜΗΕ, του προέδρου Μανώλη Κορωνιωτάκη και του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Μπλάνα, που φέρονται να έκαναν… δώρο στους εαυτούς τους παχυλά bonus, γύρισε εντελώς τούμπα.

    Αμφότεροι, όπως είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα το υπουργείο Ενέργειας, μετά από συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη, “δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν και έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του, ο οποίος και τις έκανε αποδεκτές”. Όμως την Πέμπτη τα δύο ανώτατα στελέχη του ΑΔΜΗΕ ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να παραιτηθούν, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν κάνει τίποτα το παράνομο και αποδίδοντας το σκάνδαλο σε “λάθος επικοινωνιακό χειρισμό” του υπουργείου!

    Το παράδοξο αυτής της υπόθεσης είναι ότι πράγματι, δεν έχουν κάνει τίποτα παράνομο: ο νόμος 4354/2015, που ψήφισε τον Δεκέμβριο του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, περιελάμβανε διάταξη που προέβλεπε την κατάργηση του πλαφόν για τις αμοιβές διοικητών ΔΕΚΟ, με το σκεπτικό ότι αυτό θα βοηθούσε στην προσέλκυση ικανών στελεχών της αγοράς στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Επομένως, επικαλούμενοι τον νόμο αυτό, οι Μ. Κορωνιωτάκης και Γ. Μπλάνας απλώς επανέφεραν τις συμβάσεις τους στα ισχύοντα προ της επιβολής του πλαφόν.

    Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι νομικό, αλλά ηθικό: η κυβέρνηση με νόμο άνοιξε το δρόμο σε (διορισμένες από την κυβέρνηση, βεβαίως) διοικήσεις ΔΕΚΟ να κάνουν αυτήν την “κομπίνα”, και να που βρέθηκαν κάποιοι να εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία προς όφελός τους. Και βέβαια, είναι λογικό ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ να μη θέλουν να παραιτηθούν, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι παραδέχονται το ηθικό τους παράπτωμα και θα έπρεπε να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν.

    Αν είναι έτσι όμως, τότε πώς προέκυψε εκείνη η ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας για τις παραιτήσεις τους που μάλιστα “έγιναν δεκτές”; Είπαν ψέματα ότι θα παραιτηθούν και μετά άλλαξαν γνώμη; Ή μήπως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα έλεγε το υπουργείο;

    Πάντως, από το υπουργείο Ενέργειας η αντικατάσταση των δύο μελών της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ θεωρείται δεδομένη και δρομολογημένη, και έχουν ήδη βρεθεί οι αντικαταστάτες – είναι προφανές ότι αυτό το “σίριαλ” θα έχει και άλλα, πολύ ενδιαφέροντα επεισόδια…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ασφαλιστικό «δώρο» Πετρόπουλου στις δικηγορικές εταιρίες – Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Χρυσικός: Νέες επενδύσεις και εξαγορές ετοιμάζει η Grivalia με «προίκα» 112 εκατ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζες: «Χτύπησαν» και άλλα δάνεια 500 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ