• Business

    Oι δισεκατομμυριούχοι της Peugeot επενδύουν σε τράπεζες, είδη πολυτελείας και κυβερνοασφάλεια

    • Bloomberg
    Robert Peugeot, επικεφαλής της Peugeot Invest

    Robert Peugeot, επικεφαλής της Peugeot Invest


    Η οικογένεια δισεκατομμυριούχων Peugeot προχώρησε στη διεύρυνση των επενδύσεων της σε τράπεζες, επιχειρήσεις του κλάδου ειδών πολυτελείας και εταιρείες κυβερνοασφάλειας, διαφοροποιώντας το χαρτοφυλάκιο της.

    Ωστόσο, η περιουσία της εξακολουθεί να έχει τις ρίζες της στην αυτοκινητοβιομηχανία.

    Η Peugeot Invest, η εισηγμένη εταιρεία που ελέγχεται από τη γαλλική δυναστεία και της οποίας επικεφαλής είναι ο Robert Peugeot, κατέχει πλέον το 5,1% της γαλλικής τράπεζας Rothschild & Co.

    Παράλληλα, επένδυσε φέτος στην Gruppo Florence SpA, έναν ιταλικό κόμβο κατασκευής πολυτελών ειδών, το ξενοδοχείο Hotel California κοντά στα περίφημα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού, την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Nomios και τη νομική μηχανή αναζήτησης Doctrine.

    Η εταιρεία ανήκει κατά 80% στην Etablissements Peugeot Freres, το οικογενειακό γραφείο που επιβλέπει την περιουσία η οποία επικεντρώνεται στην ομώνυμη μάρκα αυτοκινήτων που αποτελεί μέρος της Stellantis NV.

    Ενώ το πρώτο τους αυτοκίνητο χρονολογείται από το 1889 και οδήγησε στην δημιουργία μίας παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, οι κληρονόμοι του ομίλου άρχισαν να διαφοροποιούνται πριν από περίπου μια δεκαετία εν μέσω βαριών απωλειών και οικογενειακών διχασμών.

    Η μετάβαση σε προϊόντα πολυτελείας μέσω του Gruppo Florence είναι «σίγουρα ένας καλός τρόπος για να εκτεθούμε σε αυτόν τον τομέα όπου δεν ήμασταν πριν», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot Invest, Bertrand Finet, σε μια κλήση.

    Το Hotel California – με ιστορία 100 ετών- , το οποίο θα ανακαινιστεί και θα αναβαθμιστεί, είναι ένα ελκυστικό περιουσιακό στοιχείο που αποκτήθηκε σε καλή τιμή, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Sebastien Coquard.

    Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της Peugeot Invest, η καθαρή αξία του ενεργητικού της αυξήθηκε στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ (5,9 δισεκατομμύρια δολάρια) από 5 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2022, σύμφωνα με δήλωση.

    Η απόδοση των επενδύσεων ήταν 12,4%, συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων μερισμάτων και της πτωτικής προσαρμογής της αξίας των περισσότερων από τα ακίνητα της.

    Οι επενδύσεις σε ακίνητα περιλαμβάνουν γραφεία, καταστήματα και σπίτια κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την παρουσίαση.

    Οι Peugeot έχουν τις βιομηχανικές τους ρίζες στο 1810, όταν ένας πρόγονος τους μετέτρεψε έναν ανεμόμυλο σε εργαστήριο χάλυβα.

    Τα μέλη της οικογένειας εξακολουθούν να συμμετέχουν ενεργά στην αυτοκινητοβιομηχανία και αποτελούν περίπου το ήμισυ του διοικητικού συμβουλίου της Peugeot Invest.

    Πέντε μέλη προέρχονται από την ένατη γενιά της δυναστείας, επομένως υπάρχει ένα «στοιχείο διαδοχής» στην επιχείρηση, είπε ο Finet.

    Η Peugeot Invest έχει συμμετοχές σε περισσότερες από 60 εισηγμένες και μη εταιρείες, καθώς και ένα χαρτοφυλάκιο private equity και funds που επενδύουν στην αγορά ακινήτων.

    «Επενδύοντας σε διάφορους τομείς και αγορές με ολοένα μεγαλύτερη έκθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορέσαμε να μετριάσουμε την παγκόσμια οικονομική αναταραχή τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος Robert Peugeot.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η αίσθηση πολυτέλειας των Ρότσλιντ. Μοναδικός πλούτος σε δημοπρασία

    Peugeot: Η γαλλική δυναστεία επεκτείνει τις επενδύσεις της- Η συμμαχία για την ιδιωτικοποίηση της Rothchild

    Η Chanel ανοίγει «εστιατόριο αρωμάτων» στο Μπρούκλιν



    ΣΧΟΛΙΑ