• Business

    Ο «θεός» του Instagram: Δικηγόρος, μοντέλο, συλλέκτης σπορ αυτοκινήτων με εκατομμύρια ακολούθους

    O Ilan Tobianah, γνωστός και ως Zeus στο Instagram

    O Ilan Tobianah, γνωστός και ως Zeus στο Instagram


    Ο Ilan Tobianah εργαζόταν για χρόνια στην αφάνεια ως ένας επιτυχημένος δικηγόρος. Η σαρωτική επέλαση των social media του έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσει ένα φανατικό κοινό, στο οποίο χάριζε στιγμές από την πολυτελή του ζωή.

    Βόλτες με ακριβά σπορ αμάξια, πρωινό περπάτημα στην Γαλλική Ριβιέρα και φωτογραφίες με πανέμορφα μοντέλα είναι μερικά από τα βίντεo του στους λογαριασμούς του TikTok και του Instagram.

    Το πραγματικό του όνομα: Ilan Tobianah. Το διαδικτυακό του όμως παραπέμπει στον βασιλιά των Θεών του Ολύμπου: Δίας (Zeus). Πολλοί αναφέρουν ότι επέλεξε αυτό το ψευδώνυμο λόγω των σκληρών χαρακτηριστικών του προσώπου του και του κουρέματός του που θυμίζουν τον «Δία» έτσι όπως των αποτυπώνουν σε εικόνες τα βιβλία της μυθολογίας.

    Ο «Δίας» των social media

    Οι ακόλουθοί του πολλαπλασιάζονταν καθώς συνέρρεαν στους λογαριασμούς του για να ρίξουν μια κλεφτή ματιά στη λάμψη του. Η οποία όπως και στις περιπτώσεις άλλων influencers, είναι θολό κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματική οικονομική και καθημερινή κατάσταση του ανθρώπου πίσω από την persona των social media.

    To διαδίκτυο επιχείρησε να ικανοποιήσει την περιέργεια των θαυμαστών του, με πληροφορίες που δύσκολα μπορούν να εξακριβωθούν.

    Δεκάδες άρθρα αναφέρονται σε αυτόν ως έναν πολυεκατομμυριούχο, με μία εντυπωσιακή λίστα σπορ αυτοκινήτων -που παρελαύνει στα βίντεό του- κι ένα καλό χαρτοφυλάκιο ακινήτων που του χάρισε ένα σημαντικό μέρος της περιουσίας του, η οποία υπολογίζεται στα 50 εκατ. ευρώ.

    Στα ρεπορτάζ γίνεται ακριβής καταγραφή των πολυτελών αμαξιών του όπως μία μαύρη Lamborghini Aventador αξίας σχεδόν 800.000 δολαρίων, ή μιας Lamborghini Urus αξίας άνω των 230.000 δολαρίων. Στην λίστα των αυτοκινήτων που έχουν κατά καιρούς πρωταγωνιστήσει σε βίντεό του είναι μεταξύ άλλων η limited εκδοχή του Delage D12 και μία Ferrari που υπολογίζεται άνω των 420.000 δολαρίων.

    Οι πληροφορίες –που δύσκολα διασταυρώνονται- κάνουν λόγο για έναν πολυσχιδή επιχειρηματία που έχει επενδύσει ακόμα και στον κινηματογράφο. Μία από τις ταινίες στις οποίες φέρεται να ήταν παραγωγός ήταν το «Τελευταίο Σπίτι Αριστερά» του Έλληνα σκηνοθέτη Ντένη Ηλιάδη, αν και το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στους παραγωγούς της ταινίας.

    Όσο για την προσωπική του ζωή, αναφέρεται ότι είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, επιλέγει όμως να κρατήσει την οικογένειά του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, που ο ίδιος τόσο πολύ λατρεύει.

    Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν ότι έχουν έρθει σε επικοινωνία μαζί του, ο ίδιος φέρεται να λέει: «υπάρχει πολύς κακός κόσμος εκεί έξω. Τα 3 εκατ. views στοιχίζουν», για την σκοτεινή πλευρά της δημοσιότητας, από την οποία προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά του.

    Ο «Δίας» της πραγματικής ζωής

    Με μία αναζήτηση στο LinkedIn, ο Ilan Tobianah εμφανίζεται να δουλεύει στην δικηγορική εταιρεία Avocats Immobilier Moet et Associés, η οποία εξειδικεύεται στο real estate. Είναι πράγματι δικηγόρος, ενώ από την τεράστια επιτυχία του στα social media έχει καταφέρει να εργάζεται και ως μοντέλο σε διάσημα πρακτορεία.

    Ένα από αυτά είναι το MartinsWomen, το οποίο έχει ένα πλούσιο portfolio ανδρών και γυναικών μοντέλων από 20 έως και 65 ετών.

    Ο Ilan Tobianah έχει κρατήσει και στον χώρο του μόντελινγκ το ψευδώνυμο Zeus.

    Φωτογραφία του Ilan Tobianah από το πρακτορείο μοντέλων MartinesWomen

    Επίσης, παρέχει τις υπηρεσίες του ως επιτυχημένος influencer και μέσω του πρακτορείου elitelike.

    «Ο Δίας είναι μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στα κοινωνικά δίκτυα. Τα βίντεό του έχουν views απ’ όλο τον κόσμο και το ιδιαίτερο στυλ του εκτιμάται πολύ από τους followers του. Δικηγόρος, DJ, influencer, αυτός ο πολύπλευρος άνθρωπος θέλει μόνο ένα πράγμα: να αλληλεπιδρά άμεσα με την κοινότητά του», αναφέρεται στο σημείωμά του στο πρακτορείο. Οι υπηρεσίες που προσφέρει κοστολογούνται ως εξής:

    Ένα like του σε ένα post κοστίζει 50 ευρώ, ένα σχόλιο 150 ευρώ, ένα repost 1.500 ευρώ και μία εξ’ ολοκλήρου δημοσίευση του ίδιου από 500 ευρώ.

    Η επιρροή του άλλωστε στα social media είναι εντυπωσιακή: Απέχει μόλις 30.000 ακόλουθους για να σπάσει το φράγμα του 1 εκατ. στο Instagram, ενώ στο TikTok έχει ήδη φτάσει το 1,8 εκατ. ακόλουθους.

    Διαβάστε επίσης:

    Γενέθλια για τις δίδυμες κόρες της Σήλιας Κριθαριώτη και του Νίκου Τσάκου

    Το φόρεμα της Ελίζαμπεθ Τέιλορ που έβαλε στα Οσκαρ 1961 πωλείται… 126 χιλιάδες ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ