• Business

    Ο Πάρης Κυριακόπουλος για πρώτη φορά μιλάει για τα σχέδια της Μοτοδυναμικής


    Για πρώτη φορά χθες, στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, ο πρόεδρος της Μοτοδυναμικής, Πάρης Κυριακόπουλος, και ο διευθύνων σύμβουλος, Σωτήρης Χατζίκος, άνοιξαν τα χαρτιά τους όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, κάνοντας μάλιστα και μία νύξη για το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τη Sixt.

    Η διοίκηση της εταιρείας στάθηκε στο γεγονός ότι και το 2017 ήταν μία χρονιά κερδοφορίας για τη Μοτοδυναμική, επισημαίνοντας επίσης ότι και φέτος, κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους, η μικτή της κερδοφορία και οι πωλήσεις της καταγράφουν αύξηση, παρά το γεγονός ότι στο κομμάτι των μηχανών υπήρξε μία καθυστέρηση στην παραλαβή ορισμένων μοντέλων, λόγω της οποίας ο συγκεκριμένος τομέας άργησε να… πάρει μπρος, όμως η Μοτοδυναμική πρόλαβε να καλύψει το χαμένο έδαφος πριν από την εποχιακά ισχυρή περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου, και τώρα περιμένει πολλά από το νέο “παπί” της Yamaha, που πρόκειται να κυκλοφορήσει λίαν συντόμως.

    Αντίθετα, ο τομέας του αυτοκινήτου μπήκε πολύ δυνατά φέτος, πατώντας πάνω στη βελτίωση της περασμένης χρονιάς, αν και υπάρχει μία ανησυχία για τις επικείμενες επαναλήψεις των μετρήσεων για τις εκπομπές ρύπων σε εκατοντάδες μοντέλα, στον απόηχο του σκανδάλου της Volkswagen, με τον Σωτήρη Χατζίκο να διευκρινίζει πάντως ότι η Μοτοδυναμική έχει προπαραγγείλει αυτοκίνητα και είναι οργανωμένη για ό,τι κι αν συμβεί.

    Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι με μία μικρή αύξηση του τζίρου το 2017, η κερδοφορία της εταιρείας αυξήθηκε σε μεγαλύτερη κλίμακα, γεγονός που η διοίκηση αποδίδει στη λειτουργική μόχλευση της Μοτοδυναμικής, που της επιτρέπει να εξασφαλίζει νέα έσοδα χωρίς να απαιτούνται μεγάλες δαπάνες.

    Μοτοδυναμική Χατζίκος
    Σωτήρης Χατζίκος, Διευθύνων Σύμβουλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ

    Τι σχεδιάζει όμως για το μέλλον η Μοτοδυναμική; Η διοίκηση της εταιρείας εμφανίστηκε χθες σίγουρη ότι είναι σε θέση να κάνει άνοιγμα και σε άλλες δραστηριότητες, χωρίς πάντως να κάνει καμία ανακοίνωση, ενώ σε ερώτηση για τα περί Sixt, η απάντηση ήταν: “Το αν θα είναι η SIXT η νέα δραστηριότητα ή κάποια άλλη, αυτό θα φανεί στο μέλλον”.

    Επίσης, η διοίκηση της Μοτοδυναμικής περιμένει “με κομμένη την ανάσα” το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Porsche, στο οποίο φαίνεται να ποντάρει πολλά.

    Εξάλλου, στη χθεσινή συνέλευση η διοίκηση της εταιρείας έλαβε έγκριση για σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους έως 5 εκατ. ευρώ, διάρκειας έως πέντε ετών, για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων υποχρεώσεων. Παράλληλα, εξελέγη νέο επταμελές διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο δεν βρίσκεται για πρώτη φορά από το 1981 ο πατέρας του Πάρη Κυριακόπουλου, Οδυσσέας, που μέχρι το 2015 ήταν πρόεδρος της εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Attica Group: Ολοκληρώθηκε το deal με την HSW – Απέκτησε το πλειοψηφικό ποσοστό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ο ΣΥΡΙΖΑ «τσάκισε» στους φόρους και την βενζίνη. 6η πιο ακριβή χώρα η Ελλάδα – H απάτη με τον φόρο στον φόρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Κουτσολιούτσος ζήτησε την αναστολή διαπραγμάτευσης για τη Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ