• Business

    Ο Μπράνσον σάς στέλνει στο διάστημα με 250.000 δολάρια

    • NewsRoom
    branson


    Έτοιμη να πραγματοποιήσει την πρώτη της πτήση στο διάστημα φαίνεται πως είναι η Virgin Galactic σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον.

    «Μέσα σε εβδομάδες και όχι μήνες θα βρισκόμαστε στο διάστημα. Και μετά, εγώ θα βρεθώ στο διάστημα μέσα σε λίγους μήνες και όχι χρόνια», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Virgin στο CNBC.

    «Λίγο καιρό μετά από αυτό θα ταξιδέψουν στο διάστημα άνθρωποι. Έτσι, έχουμε δύο πολύ συναρπαστικούς μήνες μπροστά μας. Θεωρώ πως ο αριθμός των ανθρώπων που θέλουν να πάνε στο διάστημα είναι τεράστιος και είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα διαστημόπλοια μπορούμε για να  καλύψουμε αυτή τη ζήτηση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος.

    Σύμφωνα με το CNBC, νωρίτερα φέτος ο Μπράνσον παραδέχτηκε πως η Virgin Galactic βρισκόταν σε ανταγωνισμό με την Amazon και τον Τζεφ Μπέζος για το ποιος θα στείλει πρώτος ανθρώπους στο διάστημα. Ο Μπράνσον επενδύει στο διάστημα από το 2004 και αρχικά είχε προγραμματίσει να βρεθεί στο διάστημα πριν από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ωστόσο τώρα εκτιμά πως θα βρεθεί στο διάστημα μέσα στους επόμενους μήνες καθώς απαιτείται περισσότερη προετοιμασία.

    Το εισιτήριο στο SpaceShip Two της Virgin Galactic ανέρχεται, σύμφωνα με το CNBC, περίπου στα 250.000 δολάρια. Ωστόσο ο Μπράνσον θα ήθελε να δει αυτή την τιμή να πέφτει, μέσα στην επόμενη δεκαετία, στα $40.000 – $50.000.

    Αξίζει να σημειωθεί πως έκθεση που δημοσίευσε η Bank of America Merrill Lynch στα τέλη του περασμένου έτους προέβλεπε ότι η αξία του διαστημικού τομέα τις επόμενες τρεις δεκαετίες θα ανέλθει στα $2,7 τρισεκατομμύρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τζεφ Μπέζος: Να στείλουμε τη βαριά βιομηχανία στο διάστημα και να κάνουμε αποικία στη Σελήνη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλον Μασκ: Ο Άρης θα μας σώσει από την εξαφάνιση-Οι πρώτοι ταξιδιώτες όμως μπορεί… να πεθάνουν!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SpaceX: Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος ο πρώτος «τουρίστας» στη Σελήνη



    ΣΧΟΛΙΑ