• Business

    Ο Μαρτίνος διαθέτει τον πιο ακριβό στόλο (2,1 δισ. δολ.) Ποιοι εφοπλιστές συμπληρώνουν τη δεκάδα

    Νικόλας Μαρτίνος, εφοπλιστής Thenamaris


    Η Thenamaris με επικεφαλής τον εφοπλιστή Νικόλα Μαρτίνο βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τις αξίες των στόλων των Ελλήνων πλοιοκτητών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας VesselsValue που καταγράφει αναλυτικά στοιχεία για τα πλοία της παγκόσμιας ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένων και των εμπορικών τιμών τους, η αξία του στόλου της Thenamaris ανέρχεται στα 2,11 δισ. δολάρια.

    Ακολουθεί ο στόλος της Dynacom Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, με αξία 2,0076 δισ. δολάρια, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η GasLog του Πήτερ Λιβανού, που έχει στην κατοχή της πλοία αξίας 1,77 δισ. δολαρίων.

    Η Danaos Shipping του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα φιγουράρει στην 4η θέση, με στόλο αξίας 1,617 δισ. δολαρίων, ενώ σε απόσταση αναπνοής, στην 5η βρίσκεται η Μaran Tankers του Γιάννη Αγγελικούση, με αξία στόλου 1,608 δισ. δολαρίων και στην 6η θέση ο Νίκος Τσάκος και η TEN, με πλοία συνολικής αξίας 1,605 δισ. δολαρίων.

    Η Minerva Marine του Ανδρέα Μαρτίνου διαθέτει στόλο αξίας 1,56 δισ. δολαρίων, η Costamare του Κ. Κωνσταντακόπουλου κατέχει πλοία αξίας 1,47 δισ. δολαρίων και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Enesel, συμφερόντων της οικογένειας Λαιμού, με στόλο 1,46 δισ. δολαρίων.

    top ten efoplistes

    Παρά τη δραματική οικονομική κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα, η χώρα εξακολουθεί να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ναυτιλιακή βιομηχανία. Σύμφωνα με τη χαρτογράφηση και την αναζήτηση πλοίων και περιουσιακών στοιχείων της VesselsValue, ο ελληνόκτητος στόλος έχει τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως, που ανέρχεται στα 90 δισ. δολάρια (σχεδόν το 15% του παγκόσμιου στόλου). Οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν ισχυρή παρουσία στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων και έχουν αγοράσει τριπλάσιο αριθμό πλοίων σε σχέση με τον επόμενο στη λίστα αγοραστή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/n-tsakos-ta-epomena-schedia-tou-efoplisti/50130

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/s-palios-etsi-tha-dosi-othisi-sti-metochi-tis-diana-containerships/50178

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ