• Business

    Ο Μαρινάκης χτίζει το πιο σύγχρονο κανάλι: Τα πρόσωπα-κλειδιά που κάνουν τις προσλήψεις

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Ευάγγελος Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Maritime


    Η περίπτωση του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν από την αρχή διαφορετική από των έτερων «νέων» καναλαρχών: την ώρα που ο υιός Καλογρίτσας (πριν χάσει την άδεια επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει την πρώτη δόση) και ο Ιβάν Σαββίδης κινήθηκαν εξαρχής στη λογική μίας συνεργασίας με κάποιο από τα υπάρχοντα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέλεξε να προχωρήσει μόνος του, χωρίς συνεργασίες, στη δημιουργία ενός εντελώς νέου τηλεοπτικού σταθμού – και μάλιστα, του πιο σύγχρονου τηλεοπτικού σταθμού στην Ελλάδα.

    Αν και οι πληροφορίες από το περιβάλλον Μαρινάκη βγαίνουν… με το σταγονόμετρο, αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι για το νέο κανάλι έχουν ήδη παραγγελθεί από την Ολλανδία υπερσύγχρονα μηχανήματα και ο απαραίτητος εξοπλισμός, που λέγεται πως θυμίζει BBC, το κορυφαίο βρετανικό κανάλι, καθώς μεταξύ άλλων σε αυτόν περιλαμβάνονται οθόνες αφής μέσω των οποίων, με ένα άγγιγμα, θα εμφανίζονται στον τηλεοπτικό δέκτη τα θέματα και οι τίτλοι των ειδήσεων. Πρόκειται για, μία τεχνολογία πρωτοποριακή για τα δεδομένα της χώρας μας.

    Όμως δεν αρκεί φυσικά ο εξοπλισμός για να πετύχει ένα κανάλι. Καίτοι άπειρος από διοίκηση τηλεοπτικού σταθμού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης το γνωρίζει καλά αυτό, κι έτσι θέλει να στελεχώσει τον τηλεοπτικό του σταθμό με ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά σε ανθρώπινο δυναμικό.

    Η πολύπειρη Εύη Κουτσαυτάκη 

    Το δύσκολο αυτό έργο έχουν αναλάβει δύο πρόσωπα-κλειδιά: Η Εύη Κουτσαυτάκη και ο Δημήτρης Μιχαλέλης.

    Η Εύη Κουτσαυτάκη, διευθύνουσα σύμβουλος της Alter Ego, έχει ήδη προχωρήσει σε ορισμένες προσλήψεις που θα στελεχώσουν καίριες θέσεις του καναλιού, ενώ καθημερινά βλέπει υποψήφιους τεχνικούς και εμπορικούς διευθυντές, προκειμένου να κλείσει το συντομότερο δυνατό το… ρόστερ του νέου τηλεοπτικού σταθμού.

    Εύη Κουτσαυτάκη
    Εύη Κουτσαυτάκη. Εκπρόσωπος της εταιρίας ALTER EGO

    Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι οι χθεσινές φήμες που ήθελαν την Εύη Κουτσαυτάκη να έχει παραιτηθεί από την εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη όχι μόνο δεν ευσταθούν, αλλά δεν έχουν και καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού ο ίδιος τρέφει μεγάλη εκτίμηση για το πρόσωπό της και τη δουλειά της και την εμπιστεύεται απόλυτα – άλλωστε, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της κατά τη διάρκεια της θητείας της στον ΣΚΑΪ, όπου είχε το πόστο της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου.

    Όσο για τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μιχαλέλη, είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει το κρίσιμο πόστο του διευθυντή ειδήσεων του καναλιού, και στο πλαίσιο αυτό εργάζεται πυρετωδώς, συζητώντας καθημερινά με δημοσιογράφους, προκειμένου να στελεχώσει ένα δυνατό ειδησεογραφικό team.

    Ο Δημήτρης Μιχαλέλης 

    Σημειωτέον ότι ο Δημήτρης Μιχαλέλης (διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα Realnews) είναι στενός συνεργάτης του Νίκου Χατζηνικολάου, τον οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να έχει προσεγγίσει για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

    Σε δεύτερο στάδιο, το κανάλι θα προχωρήσει σε παραγωγή δικών του τηλεοπτικών σειρών και άλλων παραγωγών, ώστε όταν έρθει η ώρα να εκπέμψει να έχει ένα πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα.

    Η Φρόσω Ράλλη έχει αναλάβει τη θέση υπεύθυνης προσωπικού ενώ και ο Πέτρος Μπούτος ετοιμάζεται να συνεργαστεί με το κανάλι με την εταιρεία παραγωγής του.

    Την ίδια στιγμή, έκλεισε και η πρώτη εκπομπή που θα δούμε στο σταθμό και δεν είναι άλλη από το «Joinus», το οποίο μετακομίζει από τον ΣΚΑΪ και θα ονομάζεται «The joiners». Μάλιστα, η Νάνσυ Ζαμπέτογλου έκανε και τα αποκαλυπτήρια από το λογαριασμό της στο instagram, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται και άλλες δύο εκπομπές από την ίδια και την ομάδα της.

    Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει βάλει (και θα βάλει) βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ήδη έχει πληρώσει την πρώτη δόση του τιμήματος για την απόκτηση της άδειας (πάνω από 24 εκατομμύρια ευρώ), ενώ το συνολικό κόστος για την πρώτη χρονιά της λειτουργίας του σταθμού εκτιμάται στα 20 εκατομμύρια ευρώ – ωστόσο, αυτό δε φαίνεται να πτοεί ιδιαίτερα τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που φαίνεται αποφασισμένος να κάνει δυναμικό «μπάσιμο» στην τηλεοπτική αγορά, ανεξαρτήτως κόστους…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/tileoptikes-adies-o-diagonismos-eprepe-na-gini-lei-58/81412

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/neo-paraskinio-skai-alpha-chrisi-metochi-ke-stratigiki-alafouzou-ke-kontomina/81190

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ