• Business

    Ο Kamil Ziegler αισιοδοξεί: ο ΟΠΑΠ έχει πολλά να κάνει ακόμη στην Ελλάδα

    Kamil Ziegler. Πρόεδρος ΟΠΑΠ


    Στις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του ΟΠΑΠ, την αλλαγή έδρας του Οργανισμού και στη διανομή του συμπληρωματικού μερίσματος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της εταιρίας Kamil Ziegler, κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της.

    Αναφερόμενος στο ζήτημα της αλλαγής έδρας του Οργανισμού, έπειτα από 13 χρόνια, από τη Λεωφόρο Κηφισού, στη Λεωφόρο Αθηνών, σε ιδιόκτητα κτίρια, ο κ. Ziegler σημείωσε πως θα προκύψουν σημαντικά οφέλη από την εξοικονόμηση κόστους και επισήμανε ότι η μεταφορά του συνόλου των εργαζομένων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου.

    Αναφορικά με τη διανομή συμπληρωματικού μερίσματος, ύψους 0,57 ευρώ ανά μετοχή, επισήμανε ότι η απόφαση αυτή είναι σε συνάρτηση με την πολιτική του Οργανισμού να διανέμει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό της κερδοφορίας του στους μετόχους.

    Damian Cope
    Damian Cope

    Παράλληλα, ο Kamil Ziegler καλωσόρισε τον Damian Cope ως το νέο CEO του ΟΠΑΠ, (η θητεία του ξεκινά επισήμως την 1η Ιουλίου 2016), τόνισε πως η συμμετοχή του στη διοικητική ομάδα θα αναβαθμίσει τον Οργανισμό, καθώς στο management team προστίθεται ένα στέλεχος με μεγάλη διεθνή εμπειρία.

    “Ερωτηθείς κατά πόσο η προσθήκη αυτή μεταφράζεται σε πρόθεση επέκτασης στο εξωτερικό, ο κ. Ziegler ξεκαθάρισε πως στρατηγική επιλογή της ΟΠΑΠ είναι η περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητας της εταιρίας στην Ελλάδα. “Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, ο ΟΠΑΠ διαθέτει μεγάλη προοπτική για την ανάπτυξη της δραστηριότητάς του στην αγορά”, τόνισε.

    Σημειώνεται, ότι για το μέρισμα ως ημερομηνία αποκοπής (ως ημερομηνία, δηλαδή, κατά την οποία οι μετοχές της εταιρίας διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος), ορίστηκε η 23/06/2016. Αντίστοιχα, ως ημερομηνία καταγραφής πληρωμής των δικαιούχων η 24/06/2016, και ως ημερομηνία πληρωμής (κατά την οποία θα ξεκινήσει η διανομή του μερίσματος), η 29/06/2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/mitilineos-ke-elpedison-kerdizoun-meridia-tis-agoras-varos-tis-dei/55114

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ