• Business

    Ο G. Grego (QCM) επιβεβαιώνει το mononews.gr: «Εξετάζουμε διάφορες εταιρείες είτε για long είτε για short θέσεις»

    Gabriel Grego, QCM


    Το γεγονός ότι το fund Quintessential Capital Management (QCM), πασίγνωστο πλέον από την υπόθεση Folli Follie, έχει συνταχθεί με τους… μακροπρόθεσμους επενδυτές, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη Wiseman του mononews.gr, επιβεβαιώνει με νέες δηλώσεις του ο επικεφαλής του fund Gabriel Grego, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τις εταιρείες που βρίσκονται στο στόχαστρό τους.

    Το QCM, ούτως ή άλλως, εξετάζει γενικά διάφορες εταιρείες, από διάφορες χώρες, όπως είχε διευκρινίσει ο ίδιος ο κ. Grego στη συνέντευξη-χείμαρρο που είχε παραχωρήσει στο mononews αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της πρώτης του έκθεσης για τη Folli Follie, για να πάρει θέσεις long ή short ή για τον πολύ απλό λόγο ότι παρουσιάζουν… ενδιαφέρον.

    Όπως έγραψε προ ημερών το mononews.gr, στο 7ο Ελληνικό Επενδυτικό Forum στη Νέα Υόρκη, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Greek Investment Roadshow in the USA, συμμετείχε και το συγκεκριμένο fund. Μάλιστα, ασφαλέστατες πληροφορίες ανέφεραν πως οι διαχειριστές του QCM πραγματοποίησαν τουλάχιστον one-to-one συναντήσεις με τους επικεφαλής και τα στελέχη δύο εισηγμένων εταιρειών. 

    Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών ζητήθηκαν οι συνήθεις πληροφορίες για το επενδυτικό πλάνο των δύο εταιρειών, για την πορεία των μεγεθών τους και την εικόνα του κλάδου τους.

    Ωστόσο, το θέμα Folli Follie δεν πήρε μεγάλη έκταση. Σε όποια ραντεβού συζητήθηκε, ευγενικά οι εκπρόσωποι των ελληνικών εταιρειών ανέφεραν πως αφορά άλλη εισηγμένη και αποτελεί  θέμα έρευνας των αρχών.



    ΣΧΟΛΙΑ