• Business

    Ο Draghi βύθισε τις τράπεζες. Ανδρέας Κανελλόπουλος και Γιώργος Αποστολόπουλος οι κερδισμένοι


    Στο “κόκκινο” οδήγησαν το ελληνικό χρηματιστήριο τα λεγόμενα του επικεφαλής της ΕΚΤ, που επιβεβαίωσαν τους φόβους για αναβολή του waiver έως ότου ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τους θεσμούς. Και βέβαια ο αντίκτυπος ήταν μεγαλύτερος στις τράπεζες, με τον κλάδο να καταγράφει συνολικά με απώλειες 3,07%, χάνοντας τα αρχικά κέρδη.

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,92% στις 639,19 μονάδες, ενώ για μία ακόμη συνεδρίαση σημείωσε εναλλαγές προσήμου, καταγράφοντας υψηλό ημέρας στις 649,47 μονάδες και χαμηλό στις 637,56 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 60,17 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,49%, στις 176,07 μονάδες, ενώ απώλειες 1,60% κατέγραψε ο Mid Cap κλείνοντας στις 758,73 μονάδες.

    Με βάση  τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών,  ο Ανδρέας Κανελλόπουλος της Τιτάν και ο Γιώργος Αποστολόπουλος του Ιατρικού Αθηνών ήταν οι κερδισμένοι της ημέρας.  Αντίθετα, στους χαμένους βρέθηκαν ο John Paulson μέτοχος των Alpha και Πειραιώς, ο Prem Watsa της Eurobank και ο Απόστολος Βακάκης της Jumbo. 

    Παρά το γεγονός ότι για αρκετές ώρες το Χρηματιστήριο Αθηνών κινούνταν ανοδικά, μετά τις 15:45 άρχισαν να εκδηλώνονται ρευστοποιήσεις με επίκεντρο τις τράπεζες. Η Εθνική έκλεισε με απώλειες 4,23%, η Πειραιώς υποχώρησε κατά 3,70%. H Alpha Bank έκλεισε με πτώση 2,49% και η Eurobank έχασε ποσοστό 2,54%.

    Πτώση άνω του 2% σημείωσαν οι μετοχές Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ και Βιοχάλκο, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση για τις ΜΕΤΚΑ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Folli Follie και ΟΛΠ. Περιορισμένα κέρδη σημείωσαν οι Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, Lamda και ΕΧΑΕ.

    H Motor Oil έκλεισε με κέρδη 1,28%, η ΔΕΗ σημείωσε άνοδο 1,21%,. χάνοντας, ωστόσο, τα αρχικά κέρδη άνω του 4% και η Aegean ενισχύθηκε κατά 0,93%.

    Από τις μετοχές του Mid Cap ο Δρομέας σημείωσε βουτιά 18,52%, απώλειες 8,06% κατέγραψε η Centric, με πτώση 5,45% τερμάτισε η MIG και με απώλειες 4,95% η Autohellas. Στον αντίποδα, άνω του 5% ήταν τα κέρδη για το Ιατρικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/elpe-merisma-otan-omalopiithoun-ta-ikonomika-apotelesmata-tou-omilou/50336

     



    ΣΧΟΛΙΑ