• Business

    Ντόναλντ Τραμπ: Στα 6,5 δισ. δολ. αυξήθηκε η περιουσία του – Στη λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

    • Bloomberg
    Ο Ντόναλντ Τραμπ υψώνει τη γροθιά του προς τους υποστηρικτές του πριν την απόφαση του δικαστηρίου του Μαγχάταν

    Ο Ντόναλντ Τραμπ (EPA/CJ GUNTHER EPA-EFE/CJ GUNTHER)


    Μπορεί η επιχειρηματική αυτοκρατορία του Ντόναλντ Τραμπ να κινδύνεψε όσο ποτέ άλλοτε τη Δευτέρα, ωστόσο, τελικά αποδείχθηκε η καλύτερη ημέρα για την περιουσία του.

    Ενώ κινδύνευε να χάσει μέρος του πλούτου του καθώς έληγε η προθεσμία για να πληρώσει ομόλογο άνω των 500 εκατ. δολαρίων στη Νέα Υόρκη ως εγγύηση για την καταδίκη του σε υπόθεση απάτης, το εφετείο αποφάσισε να προσφέρει μια σανίδα σωτηρίας στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο, μειώνοντας στο μισό το ποσό, στα 175 εκατ. δολάρια.

    Ταυτόχρονα, η εταιρεία μέσων μαζικής επικοινωνίας, Trump Media & Technology Group, ολοκλήρωσε μια διαδικασία συγχώνευσης διάρκειας 29 μηνών, με αποτέλεσμα οι μετοχές που αξίζουν δισεκατομμύρια δολάρια στο χαρτί να ανήκουν πλέον επίσημα στον Τραμπ.

    Συνολικά, η καθαρή του περιουσία αυξήθηκε πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά, ο Τραμπ εντάχθηκε στη λίστα των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο του Bloomberg Billionaires Index, με περιουσία 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    «Έχουμε μια εξαιρετική εταιρεία και μας τιμούν απίστευτα», δήλωσε ο Έρικ Τραμπ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Οργανισμού Trump.

    Ο Τραμπ, 77 ετών, είναι πλούσιος όλη του τη ζωή. Ωστόσο, η περιουσία του, η οποία προηγουμένως είχε φτάσει τα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελούνταν κυρίως από ακίνητα, την αξία των οποίων αυτός και η εταιρία του φαίνεται να είχαν διογκώσει κατά δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για πάνω από δεκαετίες προκειμένου να λάβουν καλύτερους όρους σε δάνεια.

    Η μη ρευστοποιήσιμη περιουσία του δημιούργησε μια δυνητική οικονομική κρίση πριν από την προθεσμία που είχε την Δευτέρα είτε πληρώσει το πρόστιμο των 454 εκατομμυρίων δολαρίων είτε να καταθέσει ομόλογο για το 120% της απόφασης κατά τη διάρκεια της έφεσης. Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίτια Τζέιμς, έδειξε ότι ήταν έτοιμη να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία του υποψήφιου για την αμερικανική προεδρία, εάν δεν συμμορφωνόταν.

    Ο Τραμπ υποσχέθηκε να καταθέσει γρήγορα μετρητά ή ομόλογο για να καλύψει το μειωμένο ποσό. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα πάντως, δεν μπορεί να εξαργυρώσει τα εκρηκτικά κέρδη του από τη συγχώνευση της Trump Media με την Digital World Acquisition Corp. (DWAC) επειδή οι μετοχές του είναι δεσμευμένες για περίπου έξι μήνες.

    Η μετοχή της DWAC έκλεισε την Δευτέρα στα 49,95 δολάρια, με κέρδη περίπου 185% από τις αρχές του έτους. Αποτιμώντας το μερίδιο 58% που κατέχει ο Τραμπ στην εταιρεία σε 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τζον Πόλσον – Αλίνα Ντε Αλμέιντα: Ο έρανος στήριξης του Τραμπ και οι μεγιστάνες που θα συμμετάσχουν στο δείπνο των 814.000 δολαρίων το άτομο

    Μικρή νίκη για Τραμπ: Μπορεί να σώσει την περιουσία του πληρώνοντας μόνο 175 εκατ. δολάρια εντός 10 ημερών

    Τραμπ: Ετοιμάζεται να πλουτίσει κατά $3 δισ. αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα ρευστότητας



    ΣΧΟΛΙΑ