• Διεθνής πολιτική

    Μικρή νίκη για Τραμπ: Μπορεί να σώσει την περιουσία του πληρώνοντας μόνο 175 εκατ. δολάρια εντός 10 ημερών

    • NewsRoom
    Ντόναλντ Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Μια μικρή και απροσδόκητη νίκη φαίνεται να κατάφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κινδύνευε να χάσει μέρος της περιουσίας του στη Νέα Υόρκη αν μέχρι το τέλος της ημέρας δεν κατάφερνε να πληρώσει 454 εκατ. δολάρια, ως εγγύηση για την καταδίκη του σε υπόθεση απάτης.

    Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε να προσφέρει μια σανίδα σωτηρίας στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο, αποδεχόμενο μια μικρότερη εγγύηση, ύψους 175 εκατ. ευρώ.

    Η πενταμελής επιτροπή εφετών αποφάσισε μάλιστα να δώσει περιθώριο 10 ημερών για την αποπληρωμή της εγγύησης.

    Πριν την απόφαση, ο Ντόναλντ Τραμπ κινδύνευε να χάσει τον έλεγχο των τραπεζικών του λογαριασμών και ορισμένων από τα εμβληματικότερα ακίνητά του στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των οποίων και το Trump Tower, αν μέχρι το τέλος της Δευτέρας δεν κατέβαλε το πλήρες ποσό της εγγύησης, που αγγίζει το μισό δισ. δολάρια.

    Σύμφωνα με άτομα με γνώση των οικονομικών του πρώην προέδρου, ο Τραμπ πρέπει τώρα να είναι σε θέση να εξασφαλίσει το ποσό των 175 εκατ. ευρώ μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

    Η Δικαιοσύνη έχει αποφασίσει σε πρώτο βαθμό πως  ο Τραμπ παραποίησε την καθαρή αξία της περιουσίας του και της μεσιτικής εταιρείας της οικογένειάς του προκειμένου να εξαπατήσει δανειστές και ασφαλιστές.

    Σήμερα το πρωί, ο Τραμπ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως το ποσό που όρισε ο δικαστής Ένγκορον είναι «ανέντιμο». «Θα έπρεπε να είναι ΜΗΔΕΝ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ», σημείωσε.

    Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση για δωρεές από «ένα εκατομμύριο πατριώτες υπέρ του Τραμπ», λέγοντας πως ο «εμβληματικός Trump Tower» βρίσκεται μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που κινδυνεύουν με κατάσχεση.

    Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε στο Μανχάταν, όπου ιδιοκτησίες του Τραμπ όπως το Trump Tower ή ο ουρανοξύστης 40 Wall Street ενδέχεται να βρεθούν στο στόχαστρο της εισαγγελέως της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, μιας Δημοκρατικής που ήγειρε την αστική αγωγή το 2022.

    Η Τζείμς ενημέρωσε επίσης την κομητεία Ουέτσεστερ, βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης, για την απόφαση, ένα βήμα ενδεχομένως προς την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων εκεί, όπως του γηπέδου γκολφ του Τραμπ και μιας έπαυλης 60 δωματίων μαζί με ένα κτήμα, που ονομάζεται Seven Springs.

    Διαβάστε επίσης

    Ντόναλντ Τραμπ: Καταθέτει 454 εκατ. δολάρια εντός της ημέρας ή κινδυνεύει να χάσει την περιουσία του στη Νέα Υόρκη

    Συμβούλιο Ασφαλείας: Ομόφωνο ψήφισμα για άμεση κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση όλων των ομήρων στη Γάζα

    Ρωσία: Οι ερευνητές ζητούν την προφυλάκιση άλλων τριών υπόπτων για την επίθεση στη Μόσχα



    ΣΧΟΛΙΑ