ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το tisagenlecleucel, η CAR-T θεραπεία της Novartis, απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν» στη χθεσινή τελετή απονομής των βραβείων Prix Galien Greece 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Πρόκειται για ένα ζωντανό φάρμακο το οποίο παρασκευάζεται ξεχωριστά για κάθε ασθενή.
Συγκεκριμένα τα Τ-λεμφοκύτταρα του ασθενούς αφαιρούνται από το σώμα του και επαναπρογραμματίζονται, μέσω γενετικής τροποποίησης, με στόχο να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν τα καρκινικά κύτταρα που εκφράζουν την πρωτεΐνη CD19.
Το βραβείο αυτό είναι μια σημαντική διάκριση που αναγνωρίζει την επιστημονική και ερευνητική καινοτομία.
Η κα. Μαριαλένα Κωνσταντινίδου, υπεύθυνη του ιατρικού τμήματος Ογκολογίας της Novartis Hellas, δήλωσε σχετικά:
«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτή τη διάκριση η οποία επιβεβαιώνει το όραμά μας να ανακαλύπτουμε νέες και επαναστατικές θεραπείες που θα καλυτερεύσουν τη ζωή των ασθενών που πάσχουν από επιθετικούς καρκίνους.
Προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος και με αυτό ως στόχο οδηγούμαστε σε έναν επαναπροσδιορισμό του καρκίνου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόλεμος στο Ιράν: Στο «κόκκινο» η εκεχειρία μετά το «Project Freedom» και το πλήγμα στη Φουτζέιρα – Άγγιξε το +6% το Brent και το +4% το WTI από τις νέες επιθέσεις
- Λευκός Οίκος: Νέο περιστατικό με ένοπλο, κοντά στο Μνημείο του Τζορτζ Ουάσινγκτον
- Το «πράσινο φως» από την ΕΑΔΗΣΥ περιμένουν τα ΣΔΙΤ των 700 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα
- Η Ήπειρος και η Βίκος της οικογένειας Σεπετά έγραψαν ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ (με τη διπλή άνοδο)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.