• Business

    Noval Property: Έλαβε πιστοποίηση WiredScore για το κτήριο γραφείων “Butterfly”

    • ESG Team


    Η Noval Property,  παραμένοντας σταθερή στις δεσμεύσεις της για την ανάπτυξη πράσινων και έξυπνων κτηρίων, έλαβε νέα πιστοποίηση για το κτήριο γραφείων “Butterfly” στο Χαλάνδρι. Συγκεκριμένα, το “Butterfly” αποτελεί το πρώτο κτήριο στην Ελλάδα το οποίο διακρίνεται με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση WiredScore.

    Η πιστοποίηση WiredScore αφορά τα συστήματα ψηφιακής τεχνολογίας των ακινήτων, τις υφιστάμενες υποδομές και την αξιοποίηση των τεχνολογιών αιχμής, με σκοπό την ολοκληρωμένη ψηφιακή συνδεσιμότητά τους. Το “Butterfly” απέκτησε την πιστοποίηση WiredScore στο επίπεδο Silver. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το κτήριο έχει ήδη διακριθεί με τη διεθνή περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) στο επίπεδο “Gold”.

    H Noval Property επισφραγίζει έμπρακτα τη σταθερή της προσήλωση σε επενδύσεις και έργα που διαμορφώνουν φιλικά προς τον άνθρωπο ακίνητα, ενώ παράλληλα, συμμορφώνονται με τα αυστηρότερα διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα. Με την πιστοποίηση αυτή και έχοντας ως βασικές προτεραιότητες, την ανάδειξη της ψηφιακής συνδεσιμότητας, την έξυπνη τεχνολογία και την εμπειρία του χρήστη, η Noval Property επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για τη δημιουργία σύγχρονων χώρων που θέτουν στο επίκεντρό τους τον χρήστη και τις ανάγκες του.

    Λίγα λόγια για την WiredScore

    Η  WiredScore, είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που βρίσκεται πίσω από τις πιστοποιήσεις WiredScore και SmartScore που ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 2013 από ηγέτες στον τομέα των ακινήτων, της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, με στόχο τη βελτίωση των τεχνολογικών υποδομών της πόλης. Έκτοτε η εταιρεία έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη με πάνω από 65 εκ. τετραγωνικά μέτρα εμπορικού και οικιστικού χώρου να έχουν λάβει την πιστοποίηση WiredScore, επηρεάζοντας θετικά 7 εκατομμύρια ανθρώπους σε 23 χώρες.

    Η Noval Property

    Η Noval Property είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Noval Property, το οποίο περιλαμβάνει 44 ακίνητα (το 1 μέσω κοινής συμμετοχής σε εταιρεία ακινήτων) κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και επιλεκτικά στη Βουλγαρία, αποτελείται από κτήρια γραφείων, εμπορικούς χώρους, τουριστικά ακίνητα και αποθηκευτικούς χώρους συνολικής δομημένης επιφάνειας 453.000 τ.μ. περίπου. Η αξία αποτίμησης των επενδυτικών ακινήτων και συμμετοχών την 31.12.2021 ήταν 425 εκατ. ευρώ περίπου. Η Noval Property είναι θυγατρική της Viohalco στον κλάδο ακινήτων.

     



    ΣΧΟΛΙΑ