• Business

    Noval: Απέκτησε το πρώην ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι για 28,6 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Noval: Απέκτησε το πρώην ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι για 28,6 εκατ. ευρώ

    Παναγιώτης Καπετανάκος


    Η Noval Property ανακοινώνει ότι μέσω της εταιρείας “THE GRID Α.Ε.” (μετοχική σύνθεση: 50% Noval Property, 50% Brook Lane Capital) απέκτησε, μετά από διαδικασία ανάδειξης πλειοδότη και δυνάμει της υπ’ αρ. 1417/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οικόπεδο εμβαδού 16 στρεμμάτων περίπου, επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο Μαρούσι (πρώην ακίνητο Kodak).

    Στο εν λόγω οικόπεδο πρόκειται να αναπτυχθεί σύγχρονο συγκρότημα πράσινων κτηρίων γραφείων συνολικής δομημένης επιφάνειας περίπου 49.000 τ.μ. το οποίο θα υιοθετεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ενώ αναμένεται να λάβει πιστοποίηση κατά LEED. Είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής της Ομάδας Μελέτης.

    Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε 28,6 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε μέσω συνδυασμού τραπεζικού δανεισμού της “THE GRID Α.Ε.” από την Τράπεζα Πειραιώς και ιδίων κεφαλαίων.

    Τα κεφάλαια χρηματοδότησης, κατά το τμήμα που αναλογεί στη Noval Property, για την κατασκευή του έργου θα αντληθούν από το Πράσινο Κοινό Ομολογιακό Δάνειο της Noval Property, το οποίο εισήχθη προς διαπραγμάτευση στις 7 Δεκεμβρίου 2021 στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Διαβάστε επίσης

    Ο Γιώργος Πανδής Διευθυντής Πωλήσεων Δικτύου στη CPI

    IOBE: Στα 1,6 δισ. η επίδραση της δραστηριότητας της Pfizer στην Ελλάδα το διάστημα 2020-30

    Intrakat: Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία, 15 μήνες νωρίτερα, τα πρώτα 5 χλμ του οδικού άξονα Θέρμης-Γαλάτιστας



    ΣΧΟΛΙΑ