• Business

    Νιτσιάκος: Η νέα επένδυση και η είσοδος σε καινούρια προϊόντα

    • Ρομίνα Νικηφόρου
    Νιτσιάκου Νιτσιάκος

    Μαριλένα Νιτσιάκου


    Σε νέα προϊόντα κρέατος, πέραν του κοτόπουλου, επεκτείνεται η εταιρεία Νιτσιάκος καθώς από τον Ιανουάριο, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η καινούρια μονάδα αποστέωσης και συσκευασίας μοσχαρίσιου και αρνίσιου κρέατος στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων.

    Η Νιτσιάκος, η οποία υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους περίπου 35 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, προχώρησε, στη δημιουργία μίας μονάδας, επιφάνειας 4.500 τ.μ, η οποία θα διαθέτει γραμμές αποστέωσης, παραγωγής κιμά και κρεατοσκευασμάτων καθώς και δυνατότητες για συσκευασία σε κενό και τροποποιημένη ατμόσφαιρα.

    Παράλληλα έχει δημιουργήσει υποδομές σταβλικών εγκαταστάσεων στο Καλπάκι Ιωαννίνων όπου ήδη εκτρέφει επιλεγμένες ράτσες μοσχαριών.

    Δραστηριότητα σε όλα σχεδόν τα είδη του κρέατος

    Έτσι η εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα που ιδρύθηκε το 1972 από τον Θεόδωρο Νιτσιάκο, θα γίνει πλέον η μοναδική εταιρεία του κλάδου η οποία θα παράγει και θα εκτρέφει σχεδόν όλα τα είδη κρέατος δηλαδή κοτόπουλο, γαλοπούλα, μοσχάρι, αρνί και κουνέλι. Σημειώνεται πως η Νιτσιάκος έχει δραστηριότητα και στον κλάδο των ζωοτροφών.

    Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία της εταιρείας το 2019 ο κύκλος εργασιών εταιρείας έφθασε τα 362,4 εκατ. ευρώ έναντι 353,1 εκατ. ευρώ το 2018.  Τα αποτελέσματα μετά φόρων και τόκων ανήλθαν σε 2,84 εκατ. ευρώ έναντι 2,38 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, αυξημένα κατά 19,36 %

    Τα νέα προϊόντα της Νιτσιάκος, τα οποία θα αρχίσουν να παράγονται από τις αρχές του επόμενου έτους, θα απευθύνονται τόσο στην αγορά της λιανικής όσο και στη μαζική εστίαση ενώ θα διακινούνται μέσω του δικτύου πωλήσεων και διανομής της εταιρείας που καλύπτει το σύνολο της επικράτειας.

    Διαβάστε επίσης:

    Νιτσιάκος: Καλοβλέπει την αγορά του προψημένου γύρου που κάνει τζίρο 1 δισ.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ