• Business

    Νίκος Ταχιάος: Αναπάντητα ερωτήματα για τη γέφυρα που κατέρρευσε στην Πάτρα

    Nίκος Ταχιάος, Υφυπουργός Υποδομών

    Nίκος Ταχιάος, Υφυπουργός Υποδομών


    Για αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας για τη γέφυρα στην Πάτρα η οποία κατέρρευσε σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στοιχίζοντας μέχρι στιγμής τη ζωή σε ένα άτομο, έκανε ο υφυπουργός υποδομών Νίκος Ταχιάος, μιλώντας προ ολίγου στην ΕΡΤ.

    Τονίζοντας ιδιαίτερα τα ζητήματα της εργασίας μετά τις 12 το μεσημέρι και την τήρηση μέτρων ασφαλείας στο εργοτάξιο, για τα οποία υπεύθυνος είναι ο κατασκευαστής που έχει αναλάβει το έργο της ανακατασκευής.

    Ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι για ένα δραματικό γεγονός και ότι η ηγεσία του υπουργείου εκφράζει τα συλλυπητήριά της και ότι πρόκειται για ένα εν εξελίξει γεγονός.

    Σχετικά με την κατάρρευση της γέφυρας δήλωσε ότι πραγματοποιούταν εργασίες κατεδάφισης και ότι κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη. Πρόσθεσε, ότι μαζί με τη γέφυρα κατέρρευσαν και δύο μηχανήματα χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν οι χειριστές τους.

    Μάλιστα ο υφυπουργός ανέφερε ότι οι εν λόγω εργασίες δεν αναμενόταν να γίνουν σήμερα αλλά αύριο. Τόνισε, επίσης, ότι επιτρεπόταν να γίνουν εργασίες σήμερα, αλλά μέχρι τις 12 το μεσημέρι και όχι αργότερα (σ.σ με απόφαση του υπουργείου εργασίας είναι υποχρεωτική η παύση των εργασιών σε περιοχές με κίνδυνο υψηλής θερμικής καταπόνησης από τις 12:00 έως τις 17:00), ενώ θα υπάρξει έρευνα σχετικά με το γιατί αυτές συνεχίστηκαν και αργότερα από την επιτρεπόμενη ώρα.

    Εν τούτοις, σχολίασε ότι υπάρχουν ερωτηματικά με βασικότερο το εάν τηρούταν όλα τα μέτρα ασφαλείας, γεγονός και το οποίο θα διερευνήσει η εισαγγελία και στη συνέχεια ο φυσικός δικαστής θα προσωποποιήσει τις ευθύνες. Επιπλέον, το υπουργείο υποδομών θα προχωρήσει σε μία εξαντλητική έρευνα για το συμβάν.

    Διαβάστε επίσης:

    Κάρυστος: Κοντά σε Οικισμούς τα μέτωπα της φωτιάς

    Βόλος: Φωτιά κοντά στις Γλαφυρές Μαγνησίας στο πεδίο βολής του Στρατού

    Πάτρα: Έπεσε τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική – Ένας νεκρός και δώδεκα τραυματίες – Τι αναφέρει το Υπουργείο Υποδομών (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ