• Business

    Πιέζει για τα προαπαιτούμενα η τρόικα: Θέλουν στο «σφυρί» τη Μεγαλόπολη της ΔΕΗ

    • NewsRoom
    Τσακαλώτος - Σταθάκης

    Τσακαλώτος – Σταθάκης


    Μπορεί οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων να έδωσαν μία αρχική έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 800 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο πιέζουν για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στα προαπαιτούμενα. Σήμερα μάλιστα θα συγκεντρώσουν όλα τα προαπαιτούμενα που δεν έχουν υλοποιηθεί, και αυτά φτάνουν το 80% του συνόλου.

    Μετά από κάποιες κινήσεις που έγιναν το Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση φαίνεται και πάλι να έχει ρίξει τους ρυθμούς στην υλοποίηση του προγράμματος. Μάλιστα παρά τις εντολές του πρωθυπουργού, να «τρέξουν» τις εκκρεμότητες, το οικονομικό επιτελείο  και η τρόικα διαπιστώνουν ότι υπάρχει αδιαφορία από κάποια υπουργεία.

    Οι θεσμοί θέλουν να υλοποιηθούν άμεσα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός κι η ενεργοποίηση της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κι ακόμη επιμένουν στο να πουληθεί η μεγάλη μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

    Διαπιστώνουν επίσης καθυστέρηση στο νόμο που πρέπει να ψηφιστεί ώστε να προκηρύσσονται απεργίες μόνο αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του 50% του συνόλου των μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων.

    Παράλληλα αμφισβητούν το ύψος που θα φτάσει το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ το 2018. Η επίσκεψη του κουαρτέτου ολοκληρώνεται την Παρασκευή, ενώ η εκταμίευση της δόσης θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλέξης Τσίπρας: Τι σηματοδοτεί η χθεσινή ομιλία. Μίλησε ακόμα και για Fake News

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξωδικαστικός: Αυστηρότερα κριτήρια ζητούν οι Θεσμοί-Χωρίς «κούρεμα» τα χρέη των μικρών επιχειρήσεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Θανάσης Σακελλαρίου: Ο επιχειρηματίας που «εφαγε» 42 εκατ. ευρώ από 10.000 Έλληνες



    ΣΧΟΛΙΑ