• Business

    Gilles Michel (Imerys): Γιατί μίλησε με τα καλύτερα λόγια ο Γάλλος manager για Σταθάκη – Παπαδημητρίου

    Ζιλ Μισέλ Imerys

    Ζιλ Μισέλ, Πρόεδρος και CEO ομίλου Imerys


    Όσοι επιχειρηματίες συναντούσαν υπουργούς της κυβέρνησης στο πρόσφατο παρελθόν έφευγαν κατά κανόνα απογοητευμένοι. Όχι μόνο γιατί δεν γίνονταν δεκτά τα αιτήματά τους, αλλά γιατί ένιωθαν ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτοι. Αυτό πλέον φαίνεται να έχει αλλάξει. Όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την υποδοχή που τους επιφυλάσσουν, τουλάχιστον, οι υπουργοί που έχουν αναλάβει την “καυτή πατάτα” της ανάπτυξης και μιλάνε για αλλαγή στάσης απέναντι στην επιχειρηματικότητα.

    Με αυτή την εντύπωση έφυγε και ο επικεφαλής του γαλλικού κολοσσού Imerys, Gilles Michel, ο οποίος στη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα είδε τους υπουργούς Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη. “Ήταν μια καλή συνάντηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Michel μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε πως η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με δυο χρόνια πριν και εκτίμησε πως η ελληνική οικονομία έχει μπει στο στάδιο της ανάκαμψης. Μάλιστα, δεν έκρυψε δε πως τον Ιούνιο του 2015 ανησύχησε ιδιαίτερα για την πορεία της χώρας, και το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη.

    Ο επικεφαλής της Imerys υπογράμμισε επίσης ότι δεν έχει συναντήσει κάποιοι σοβαρό εμπόδιο στα δυο χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ωστόσο υπογράμμισε ότι κάθε επενδυτής ζητάει σταθερότητα, διαφάνεια και ένα σταθερό φορολογικό σύστημα.

    Κλείνοντας δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας πως οι επενδυτές αρχίζουν και πάλι να βάζουν την Ελλάδα στο στόχαστρό τους καθώς υπάρχουν ευκαιρίες. Πόσο γρήγορα θα γυρίσουν, αυτός όπως λέει, ο κ. Michel εξαρτάται από την χώρα μας.

    Η Imerys πάντως, δυο χρόνια μετά την εξαγορά της S&B σκοπεύει να επενδύσει περισσότερο στην αναβάθμιση των μονάδων παραγωγής στην Ελλάδα. Επιπλέον, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσει κέντρο υπηρεσιών στην Ελλάδα που θα υποστηρίζει τις δραστηριότητες του ομίλου σε παγκόσμια κλίμακα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις αρχές του 2018, με την Πορτογαλία να είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος. Αυτή τη στιγμή, το ελληνικό τμήμα του ομίλου πιέζει για να έρθει στην Ελλάδα, καθώς το εν λόγω κέντρο αναμένεται να δημιουργήσεις 150 νέες θέσεις εργασίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελληνικό: Ποια είναι τώρα τα επόμενα βήματα. Τι θα κάνει o όμιλος Λάτση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Motor Oil: Η νέα στρατηγική κίνηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Imerys: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η ενσωμάτωση της S&B στον γαλλικό όμιλο



    ΣΧΟΛΙΑ