• Business

    Τζέφρι Πάιατ: Οι Αμερικανοί επενδυτές ξανακοιτούν την Ελλάδα

    • NewsRoom
    Geoffrey Pyatt

    Geoffrey Pyatt. Αμερικανος Πρέσβης


    Την πεποίθηση ότι το 2018 θα μπορούσε να είναι έτος καμπής για την ελληνική οικονομία εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου για τη Μεσόγειο, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

    Μάλιστα, ο Αμερικανός πρέσβης επανέλαβε τη δέσμευση του Αμερικανού προέδρου κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον, να στηρίξει την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την αύξηση των επενδύσεων και της οικονομικής εταιρικής σχέσης.

    «Μπορώ να σας πω ότι έρχονται σε μένα περισσότεροι Αμερικανοί επενδυτές τώρα από οποιονδήποτε άλλο μήνα στην αρχή της θητείας μου εδώ. Οι Αμερικανοί επενδυτές ξανακοιτούν την Ελλάδα. Υπάρχει μια αίσθηση ότι άνοιξε ένα παράθυρο, αλλά εναπόκειται στην κυβέρνηση να στηρίξει το ενθαρρυντικό μήνυμα που μετέδωσε ο πρωθυπουργός Τσίπρας όταν βρέθηκε στην Ουάσινγκτον. Ειδικότερα, όσον αφορά τη δέσμευσή του να καλωσορίσει τις επενδύσεις των ΗΠΑ, δημιουργώντας ένα επενδυτικό περιβάλλον που επιτρέπει την προβλεψιμότητα και επιτρέπει την οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Στην κατεύθυνση αυτή, εξέφρασε και την προσωπική του βούληση να στηρίξει και να ενθαρρύνει τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης.

    «Δεσμεύομαι να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω στη διατήρηση της επιχειρηματικότητας εδώ. Παρ’ όλες τις προκλήσεις, δεν σταματά να με εντυπωσιάζει η κουλτούρα των νεοφυών επιχειρήσεων που βλέπω εδώ. Νομίζω ότι είναι μία από τις σπουδαίες ιστορίες επιτυχίας της Ελλάδας είναι αυτό που συμβαίνει όσον αφορά την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Το έχω δει στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη. Προσπάθησα να κάνω, από την πλευρά της πρεσβείας, όσα περισσότερα μπορούμε από την άποψη δημιουργίας ευκαιριών», σημείωσε.

    Υπό το πρίσμα αυτό, είπε επίσης πως η βασισμένη στη γνώση οικονομία θα συμβάλει καθοριστικά στο μέλλον της ελληνικής οικονομικής ανάπτυξης.

    «Μπορείτε να βασιστείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες για εταιρική σχέση για την ανάπτυξη αυτής της οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Reuters: Πρωτοφανής η εμπιστοσύνη των οικονομολόγων στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί το ευρώ λάμπει και πάλι για τους επενδυτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόβλεψη-έκπληξη: Οι επενδυτές είναι έτοιμοι να ρίξουν πολλά δισ. στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ