ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Growthfund Agora – Στέλιος Φράγκος: Το Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας και Υποδομών έχει αναπτυξιακή αποστολή
Η είδηση της δημιουργίας κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας στην Ελλάδα φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της οικονομικής επιθεώρησης Wirtschafts Woche αναφέροντας ότι «μέσω μιας αναπτυξιακής τράπεζας η Ελλάδα θέλει να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Το 85% όλων των επιχειρήσεων της χώρας είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές διαμορφώνουν την οικονομία της υπερχρεωμένης χώρας. Τελευταία αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες στη λήψη δανείων αφού πολλές ελληνικές τράπεζες υποφέρουν από το βάρος των κόκκινων δανείων».
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Handelsblatt που επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη βουλή τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με δυο αξιωματούχος οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει την τεχνική υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας και των ευρωπαϊκών αρχών. Οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχουν εγκρίνει ήδη προσωρινά σχέδια για τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κίνδυνος- θάνατος για χιλιάδες μικρομεσαίες οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών – Έρχεται προσφυγή για τις Κυριακές
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις 20 Ιουλίου η απόφαση του ΔΝΤ για το νέο δάνειο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το δάνειο, τα σοκολατάκια… και άλλες ιστορίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- To 2025 ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε κατά της Ουκρανίας 60.000 βόμβες και 100.000 drones
- Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές το 2025, με τις αμυντικές μετοχές να καταγράφουν άνοδο
- Άδωνις Γεωργιάδης: Επισκέφθηκε παιδιατρικά νοσοκομεία στην Αθήνα
- Κίεβο: Το βίντεο της Μόσχας για την επίθεση στο σπίτι του Πούτιν είναι «γελοίο»