• Business

    Εθνική Τράπεζα: Παραμένει ο Δημήτρης Δημόπουλος στη θέση του;


    Στην αναζήτηση αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, εκτός αν παραμείνει για έναν ακόμα χρόνο στη θέση ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος, αλλά και των μελών του ΔΣ που θα αποχωρήσουν το προσεχές διάστημα βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα ενόψει της ετήσιας γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου.

    Απομένουν μόλις 15 μέρες και για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του, κατά πόσο θα προτείνει την αντικατάσταση του προέδρου της Εθνικής κ. Τάκη Θωμόπουλου στη γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου, αφού σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Θωμόπουλος θα αποχωρήσει στο τέλος του έτους.

    Σημειώνουμε πως πέρυσι το Δεκέμβριο και για να υπάρξει καθεστώς ηρεμίας στην ΕΤΕ, τράπεζα και ΤΧΣ –που είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος στην τράπεζα-  είχαν συμφωνήσει να δουν το θέμα στη γενική συνέλευση. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει ότι το ΤΧΣ θα έχει βρει τον κατάλληλο υποψήφιο που θα πληροί τα κριτήρια του νόμου και φυσικά θα έχει την έγκριση του SSM, αλλιώς ο νυν πρόεδρος θα αποχωρήσει σε έξι μήνες από τη θέση.

    Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει  βρεθεί ο αντικαταστάτης του νυν αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου κ. Δημήτρη Δημόπουλου, ο οποίος επρόκειτο να αποχωρήσει  από την Εθνική Τράπεζα.

    Όπως είναι γνωστό στα τέλη Μαΐου, η υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Αρκάδη απορρίφθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την αιτιολογία ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια. Όμως  δεν υπάρχει νέα υποψηφιότητα. Και μία από τις «λύσεις» που προωθούνται είναι να παραμείνει στη θέση για έναν  ακόμη χρόνο ο κ. Δημ. Δημόπουλος.

    Επίσης σημειώνουμε  η ΕΤΕ βρίσκεται στην αναζήτηση αντιπροέδρου στο ΔΣ. Δηλαδή να εκλεγεί τώρα ένας αντιπρόεδρος και τον Ιανουάριο που θα αποχωρήσει ο κ. Θωμόπουλος να αναλάβει καθήκοντα προέδρου.

    Τέλος σημειώνουμε ότι από το ΔΣ παραιτήθηκε ο κ. Σταύρος Κούκος, εκπρόσωπος των εργαζομένων και πρόεδρος της ΟΤΟΕ– καθώς δεν πληρούσε τα κριτήρια του νόμου- και δεν υπήρξε αντικαταστάτης του. Πλέον οι εργαζόμενοι δεν θα εκπροσωπούνται στο ΔΣ, δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου,  απλώς ο  κ. Κούκος θα αναλάβει τη θέση του «Παρατηρητή (Observer) Εκπροσώπου των Εργαζομένων της Τράπεζας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τριπλό σοκ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων: Φόροι ακόμη και άνω του 60%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο “super deal” του ομίλου Μυτιληναίος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Sunlight: Στο διάστημα 14-16 Ιουνίου η δημόσια προσφορά για το ομόλογο



    ΣΧΟΛΙΑ