• Business

    Δ. Μαντζούνης: «4 δισ ευρώ από την Alpha Bank για παραγωγικούς τομείς την περίοδο 2017-19»

    Δημήτριος Μαντζούνης. Ετών 68. Διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank

    Δημήτριος Μαντζούνης. Διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank


    «Το 2017, είναι έτος κρίσιμο, όμως μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Οι στόχοι που έχουν τεθεί μπορούν να επιτευχθούν και να μας οδηγήσουν σε διατηρήσιμη ανάπτυξη με την προϋπόθεση ότι εξωγενείς παράγοντες δεν θα ανατρέψουν τα σχέδια μας».

    Τα παραπάνω ανέφερε πριν από λίγο μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της Alpha Bank, ο πρόεδρος της τράπεζας, κύριος Βασίλης Ράπανος.

    Έμφαση στην διαχείριση των καθυστερούμενων οφειλών και ιδαίτερη αναφορά στο νέο θεσμικό πλάισιο (εταιρείες διαχείρισης καθυστερούμενων οφειλών, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, εξωδικαστικός), έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κύριος Δημήτρης Μαντζούνης, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό, θα βοηθήσουν οι τράπεζες στην διαχείριση των κόκκινων δανείων και υπογραμμίζοντας ότι σε αυτήν την προσπάθεια, η Alpha μπορεί να έχει καταλυτικό ρόλο.

    Ακόμα, σημείωσε ότι η τράπεζα, την περίοδο 2017-2019, θα χρηματοδοτήσει με 4 δισ ευρώ παραγωγικούς τομείς όπως είναι ο τουρισμός, η ενέργεια, βασικές υποδομές.

    Στην ομιλία του, ο κ. Βασίλης Ράπανος, αναφέρθηκε στο γενικότερο γεωπολιτικό περιβάλλον, κάνοντας αναφορά στο Brexit, στην πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ, στην άνοδο των τρομοκρατικών ενεργειών στην Ευρώπη, στην άνοδο του ευρωσκεπτικισμού. Τόνισε πως η παραμονή της χώρας στο ευρώ, αποτελεί ανθεκτική ασπίδα προστασίας. Όπως είπε, η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών θα επαναφέρουν την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, που είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος για την μείωση της ανεργίας.

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας, ανέφερε πως οι εταίροι οφείλουν να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις για το χρέος, παρεμβάσεις ρεαλιστικές σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα και απολύτως συγκεκριμένες. Αυτό αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης, σημείωσε ο κ. Ράπανος.

    Αναφορά έκανε στις αυξήσεις στο κομμάτι της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, σημειώνοντας ότι είναι θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν καθώς υποσκάπτουν την αναπτυξιακή δύναμη της χώρας.

    Τέλος, ο κ. Ράπανος, ανέφερε ότι η αποταμίευση είναι αρνητική τα τελευταία χρόνια καθώς οι πολίτες χρησιμοποιούν τα διαθέσιμά τους για να πληρωθούν τρέχοντες υποχρεώσεις, υπογραμμίζοντας ότι η εγχώρια αποταμίευση δεν επαρκεί για να στηριχτούν οι επενδύσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την μακροχρόνια κρίση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνθρακες ο θησαυρός! Να πόσα χρήματα έβγαλε το κράτος από τις λίστες φοροδιαφυγής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις για το Noor 1: Ο Γιαννουσάκης κατήγγειλε πιέσεις στον εισαγγελέα Εφετών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόστιμο 805.591 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε 9 κατασκευαστικές εταιρείες



    ΣΧΟΛΙΑ