• Business

    Το βλέμμα στο rating: Σήμερα η ανακοίνωση της Fitch για την Ελλάδα

    • Contributor
    Λογότυπο της Fitch Ratings

    Fitch Ratings


    Αργά το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται η σχετική έκθεση της Fitch για την ελληνική οικονομία, με την αγορά να βλέπει ως πιθανότερο σενάριο την αναθεώρηση των προοπτικών (outlook) και όχι της πιστοληπτικής αξιολόγησης (rating).

    Ο οίκος «βαθμολογεί» την πιστοληπτική ικανότητα του Ελληνικού Δημοσίου με «CCC», οκτώ βαθμίδες κάτω από το επίπεδο επενδυτικής διαβάθμισης. Αν τελικά προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης, θα είναι κατά μία βαθμίδα σε «CCC+».

    Ωστόσο, πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι η Fitch θα αναθεωρήσει σε «θετικές» από «σταθερές» τις προοπτικές της οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανοικτό μέσα στους επόμενους μήνες να ανεβάσει μία κατηγορία και την πιστοληπτική αξιολόγηση, ανάλογα και με την πορεία της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος από τους θεσμούς.

    Σε ότι αφορά τους άλλους οίκους αξιολόγησης, υπενθυμίζεται ότι η Standard & Poor’s επιβεβαίωσε στις 21 Ιουλίου την αξιολόγηση «Β-», αναθεωρώντας τις προοπτικές σε θετικές, από σταθερές προηγουμένως, ενώ στις 23 Ιουνίου, η Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε «Caa2».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρχεται αναβάθμιση από την Fitch

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απότομη προσγείωση από τη S&P: Η αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας αναβάλλεται για το μέλλον!



    ΣΧΟΛΙΑ