ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θετική ήταν η αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) στις ανακοινώσεις του Eurogroup για κατ’ αρχήν συμφωνία για πακέτο μέτρων 2% του ΑΕΠ αλλά κυρίως για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, που θα βάλει ξανά μπροστά τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,48% στις 681,08 μονάδες. Η τελευταία φορά που ο δείκτης βρισκόταν πάνω από το επίπεδο των 680 μονάδων ήταν τον Οκτώβριο του 2015.
Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 63,3 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος ανήλθε στα 108,3 εκατ. τεμάχια. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,58%, στις 1.819,50 μονάδες, ενώ στο +0,08% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 844,58 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 4,73% στις 780,71 μονάδες.
Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 2,26%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 2,30%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 4,35%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΝΤ: Σημειώθηκε πρόοδος στο Eurogroup, αλλά υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurogroup: Επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα – Συμφωνία για μέτρα 3,6 δισ.
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτη παραδοχή Τσακαλώτου: «Υπάρχουν πράγματα που θα στεναχωρήσουν τον ελληνικό λαό»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το «Αιολικό» του γλύπτη Takis τοποθετήθηκε στη Βουκουρεστίου (φωτό)
- Λάρισα: Τραγικός θάνατος γυναίκας έπειτα από φωτιά στο σπίτι της
- Jumbo: Guidance για αύξηση πωλήσεων 5% και καθαρά κέρδη έως 320 εκατ. ευρώ το 2026
- Ληστεία σε μονοκατοικία στα Μεσόγεια: Άρπαξαν 65.000 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.