• Business

    Η Μίλαν πέρασε στα χέρια των Κινέζων – Σχεδόν 1 δισ. ευρώ το συνολικό deal

    Μίλαν


    Στα χέρια του Κινέζου Γιονγκόνγκ Λι βρίσκεται και επίσημα από την Μεγάλη Πέμπτη η Μίλαν. Η ποδοσφαιρική ομάδα της Ιταλίας, με ιστορία 117 ετών, πουλήθηκε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έπειτα από διαπραγματεύσεις ενός έτους, με μια συμφωνία που έφτασε συνολικά τα 990 εκατ. ευρω.

    Ο κ. Μπερλουσκόνι υπήρξε για 31 χρόνια στο τιμόνι της ομάδας του Μιλάνου, οδηγώντας την Μίλαν σε επιτυχίες τόσο εντός Ιταλίας όσο και στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων οκτώ πρωταθλήματα και πέντε ευρωπαϊκούς τίτλους.

    «Θέλω να ευχαριστώ τον κ. Μπερλουσκόνι για την εμπιστοσύνη αλλά και όλους τους οπαδούς της Μίλαν για την υπομονή που έδειξαν μέχρι σήμερα. Μόλις τώρα ολοκληρώσαμε το πιο βασικό σημείο για την αναγέννηση του συλλόγου, με την πιο ένδοξη ιστορία! Υπόσχομαι πως βήμα-βήμα θα επαναφέρουμε την θρυλική Μίλαν στην κορυφή» είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας.

    Ο Γιονγκόνγκ Λι απέκτησε έναντι 740 εκατ. ευρώ το 99.93% των μετοχών της Μίλαν. Την ίδια ώρα 250 εκατ. ευρώ πήγαν σε διαμεσολαβητές οι οποίοι βοήθησαν στο να κλείσει το deal.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επηρεασμένη από την επίθεση η Ντόρτμουντ – Νίκη για τη Ρεάλ με τον Ρονάλντο να φτάνει τα 100 γκολ (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Financial Times: Απίθανο η Ελλάδα να πετύχει πλεονάσματα 3,5% για πάνω απο 4 συνεχόμενα χρόνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέρα από κάθε προσδοκία τα κέρδη της JP Morgan για το α’ τρίμηνο του 2017



    ΣΧΟΛΙΑ