• Business

    Σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης η βιομηχανία

    • Contributor


    Παρά τη μεγάλη δοκιμασία που υπέστη και συνεχίζει να υφίσταται από την οικονομική κρίση, η ελληνική βιομηχανία όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει, αν και με μεγάλες απώλειες, αλλά διατήρησε την ανταγωνιστική της θέση στις διεθνείς αγορές, στηρίζοντας συνολικά την οικονομία και την απασχόληση.

    Έτσι λοιπόν, συνεχίζει να αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς, τονώνοντας -μαζί με τον τουρισμό- την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

    Ένας παράγοντας που συντελεί στην άνοδο της βιομηχανίας είναι και η μείωση του ενεργειακού κόστους τα τελευταία χρόνια.

    Απ’ αυτή την άποψη είναι κρίσιμης σημασίας για την βιομηχανία και κυρίως για τις ενεργοβόρες μονάδες να εγκριθεί από την Κομισιόν το αίτημα για τριετή παράταση εφαρμογής του μέτρου της διακοψιμότητας, μετά τον προσεχή Οκτώβριο, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία. Πάντως, πηγές της βιομηχανίας εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για την καθυστέρηση υποβολής του αιτήματος από τον ΥΠΕΝ Γ.Σταθάκη.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε σήμερα, Τρίτη, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,6% τον Ιούνιο, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε κατά 2,8%.

    Σε ότι αφορά ειδικότερα τη μεταποίηση, ξεχώρισαν η παραγωγή καπνού (15,6%), παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα (22,6%), βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (12,6%), καθώς και μηχανοκίνητων οχημάτων (24,4%).

    Συνολικά, το πρώτο φετινό εξάμηνο, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αύξηση 6%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Παγουλάτος: Ποια είναι τα μαθήματα από την ελληνική κρίση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Στασινόπουλος: Η βιομηχανία δεν ήταν προτεραιότητα για πολλά χρόνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΤτΕ: Αναθεωρεί την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ