• Business

    Prem Watsa (Eurobank): Το ενδιαφέρον παραμένει, αλλά …

    Prem Watsa

    Prem Watsa


    Καμπανάκι προς την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα με μεταρρυθμίσεις και υλοποίηση των συμφωνηθέντων ώστε η χώρα να ανακάμψει αναμένεται να απευθύνει ο Prem Watsa.

    Ο ινδοκαναδός μεγαλοεπενδυτής, με δεδηλωμένο το ενδιαφέρον του για τη χώρα, είναι προσκεκλημένος στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ και από το βήμα του συνδέσμου βιομηχάνων αναμένεται να αναφερθεί σε όσα τον έχουν προσελκύσει στη χώρα και σε όσα τον αποθαρρύνουν. Εκτενείς αναφορές στην Ελλάδα αναμένονται και στη γενική συνέλευση των μετόχων της Fairfax που θα γίνει στο Τορόντο του Καναδά στις 21 Απριλίου, όπως και πέρυσι οπότε ο Prem Watsa είχε αναφερθεί ονομαστικά στις επενδύσεις του στην Ελλάδα και στα πρόσωπα που τις διοικούν, αποδίδοντας εύσημα.

    Εχοντας πραγματοποιήσει μεγάλες τοποθετήσεις, με την Eurobank, την Grivalia και την Eurolife, να είναι μεταξύ αυτών, ο Prem Watsa δεν είναι ένας εκ των επενδυτών που παραμένουν στη χώρα αλλά συμβάλλει με το lobbying που του επιτρέπει η θέση του στην προώθηση των ελληνικών θέσεων.

    Το αλλά .. προέρχεται από τις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται από την πρώτη φορά που συνάντησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέχρι τώρα: πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση διήρκεσαν για μήνες, ιδιωτικοποιήσεις καθυστερούν και μεταρρυθμίσεις γίνονται με το σταγονόμετρο.

    Η παρέμβαση Watsa στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για επιφανή προσκεκλημένο και έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτές, αλλά και λόγω της σχέσης του με την Ελλάδα που έχει αποδειχθεί έμπρακτα.

    Μετά την Eurobank όπου ο Prem Watsa είναι απολύτως ευχαριστημένος με την διοικητική ομάδα και έχει άριστες σχέσεις με τους Φωκίωνα Καραβία και Νίκο Καραμούζη, μεγάλες επενδύσεις έγιναν στον κλάδο των ακινήτων με την Grivalia όπου ο Γιώργος Χρυσικός χαίρει επίσης της εμπιστοσύνης του Watsa και πιο πρόσφατα στην Eurolife υπό τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, ο οποίος επίσης είναι ο κατάλληλος να «τρέξει» την ασφαλιστική εταιρεία, όπως έχει δηλώσει δημοσίως ο επικεφαλής της Fairfax.

    Με ενδιαφέρον σε μια σειρά κλάδων της ελληνικής οικονομίας, αυτό που ζητά ο Prem Watsa, και όλοι οι επενδυτές, είναι συνθήκες ανάκαμψης και σταθερότητας.

    Η τελευταία επίσκεψη του Prem Watsa στην Αθήνα, και η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα και υπουργούς της κυβέρνησης, ήταν τον Ιανουάριο του 2016, αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Οπως είχε τονίσει, η Fairfax διακρίνει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμόζονται με συνέπεια και μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας.

    Τo 2015, η Fairfax γιόρτασε στην Ελλάδα τα 30 χρόνια λειτουργίας της, και τότε ο Prem Watsa είχε τονίσει ότι στην Ελλάδα θα έρθει η ώρα για κέρδη.

    Στον Ομιλο Fairfax ανήκει επίσης η Praktiker Hellas, ενώ κατέχει σημαντικά ποσοστά στον όμιλο Μυτηλιναίου, στη Jumbo και στη Σαράντης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 27 πλειστηριασμοί στο Lemos International Center & οι νέες…κατασκευαστικές business της V&O

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  H περίεργη σχέση της Yolenis με τους Χατζηιωάννου και ο πόλεμος ΤΑΙΠΕΔ- Στηβ Κακέτση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  To συγκλονιστικό sms ενός επιχειρηματία: Οι τοκογλύφοι μου ζητούν 2-3% τον μήνα



    ΣΧΟΛΙΑ