• Business

    Mega: Με γνώση στο πτωχευτικό δίκαιο το νέο διοικητικό συμβούλιο – Καμία τηλεοπτική εμπειρία

    • Contributor


    Πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο με πενταετή θητεία, το οποίο αποτελείται από τους κ.κ. Παναγιώτη Παπανελόπουλο, Γιώργο Λύτραινα, Γιώργο Δημάκη, Μάρκο Σίτα και Παντελή Ντίλη, εξέλεξε σήμερα Πέμπτη η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τηλέτυπος. Τα πέντε νέα στελέχη δεν έχουν καμιά τηλεοπτική εμπειρία αλλά μόνο διοικητική. Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι τα νέα μέλη του ΔΣ (όπως ο Γιώργος Λυτραινας ο οποίος έχει διετελέσει στο ΔΣ της Μαρινόπουλος και ο Παντελής Ντίλης ο οποίος ήταν μέλος της Τεγόπουλος ΑΕ επί ιδιοκτησίας Χάρη Οικονομοπούλου ) διαθέτουν γνώση των διαδικασιών του Πτωχευτικού Κώδικα, έχοντας θητεύσει στο δ.σ. εταιρειών που οδηγήθηκαν σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία.

    Επιπρόσθετα, πηγές αναφέρουν πως αν και υπήρξε εκπρόσωπος της Dimera στη γενική συνέλευση, στο νέο διοικητικό συμβούλιο δεν υπάρχει εκπροσώπηση του ομίλου.

    Στελέχη της τηλεοπτικής αγοράς  εκτίμησαν πάντως τα πρόσωπα που προτάθηκαν και τοποθετήθηκαν στο δ.σ. της εταιρείας δημιουργούν την αίσθηση ότι η νέα διοίκηση θα υλοποιήσει υπηρεσιακά καθήκοντα, ενδεχομένως με σκοπό να οδηγήσει την εταιρεία στο άρθρο 106Β.

    Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης εκπρόσωπος της εταιρείας Dimera (του κ. Ιβάν Σαββίδη) ανέφερε ότι πρέπει να υλοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία και προσέθεσε ότι η Dimera είναι διατεθειμένη να καταβάλει 25 εκατ. ευρώ.

    Επίσης, είπε ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων πρέπει να είναι η κατά το δυνατόν ολική εξόφληση των υποχρεώσεων προς τους εργαζομένους.

    Η μετοχική σύνθεση της Τηλέτυπος μετά τις τελευταίες αλλαγές είναι η εξής: Η οικογένεια Βαρδινογιάννη διατηρεί ποσοστό 35% περίπου, το 22,11% του ΔΟΛ έχει περάσει στον κ.  Βαγγέλη Μαρινάκη και το 19,66% από το συνολικό 33,1% που κατέχει ο «Πήγασος» στον κ. Ιβάν Σαββίδη.

    Νωρίτερα σήμερα, η «Αλτερ Εγκο» του κ. Μαρινάκη γνωστοποίησε και επισήμως με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο την απόκτηση του 22,11% του μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗMega: Κρίσιμη η συνεδρίαση των μετόχων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ την Πέμπτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλέτυπος: Ανακοίνωσε την απόκτηση του 22,11% του Mega από τον Βαγγέλη Μαρινάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕΤηλέτυπος ΑΕ: Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή Σαββίδη στο Mega με ποσοστό 19,63%



    ΣΧΟΛΙΑ