• Business

    Σε πτωτική τροχιά τα επιτόκια στις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων

    • NewsRoom


     

    Την… κατηφόρα έχει πάρει το κόστος δανεισμού, με το επιτόκιο στις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων να μειώνεται συνεχώς.

    Πάντως, συγκριτικά με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης τα επιτόκια παραμένουν πολύ υψηλότερα. Περαιτέρω αποκλιμάκωση θα πρέπει να αναμένεται αν και όταν η ΕΚΤ αποφασίσει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

    H απόδοση στη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, υποχώρησε στο 1,95% από 2,33% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία στις 12 Ιουλίου.

    Το συνολικά αποδεκτό ποσό έφτασε τα 1,138 δισ. ευρώ. Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού (875 εκατ.), καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 262,5 εκατ. ευρώ.

    Στο πλαίσιο της δημοπρασίας, υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,901 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,17 φορές από 1,85 στην προηγούμενη δημοπρασία.

    Στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων, το επιτόκιο υποχώρησε στο 2,5% από 2,78% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία του Ιουλίου.

    Το Δημόσιο άντλησε το ποσό των 831 εκατ. ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται και 187,5 εκατ. ευρώ από μη δεσμευτικές προσφορές. Η κάλυψη ανήλθε στο 1,86 από 1,3 τον Ιούλιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα πτώση επιτοκίου στη δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Καμπανάκι» από την JP Morgan: 4ο μνημόνιο αν η Ελλάδα δεν βγει ξανά και ξανά στις αγορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτές είναι οι δυο μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες

     



    ΣΧΟΛΙΑ