• Business

    Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Πόπη, Τίνα και Γιάννης Δασκαλαντωνάκης δεν θα συνεχίσουν τη δημόσια αντιπαράθεση

    • NewsRoom

    Νίκος Δασκαλαντωνάκης-Τίνα Δασκαλαντωνάκη


    Oι εντολείς του δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τη δημόσια αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη, δήλωσε σήμερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος της πρώην συζύγου και των δύο παιδιών του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη.

    Μετά από μία σύντομη αναδρομή στην αντιδικία που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη, ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επαναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπήρξε ανακοίνωση ή δήλωση της πλευράς που εκπροσωπεί, που να εντάσσει την Grecotel AE στη δικαστική αντιδικία. Επισημαίνει, εξάλλου, πως η διαβίβαση δανειστικών συμβάσεων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν συνιστά στοιχείο απειλής.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, η κυρία Τίνα Δασκαλαντωνάκη δήλωσε στο mononews.gr ότι «στηρίζουμε απόλυτα τις επιλογές του νομικού μας συμβούλου Μιχάλη Δημητρακόπουλου. Ο ίδιος δεν δρα αυτόνομα αλλά πάντα σε συνεννόηση μαζί μας».

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Δημητρακόπουλου αναφέρει τα εξής:

    “Το 2010 ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης με αγωγή του ισχυρίστηκε ότι ο γιός του Γιάννης, η κόρη του Τίνα και η επί 43 χρόνια σύζυγός του Πόπη Δασκαλαντωνάκη ήσαν εικονικοί μέτοχοι και εντολοδόχοι του στις εταιρείες που συμμετείχαν. Τον πίστεψε το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, δεν τον πίστεψε το Εφετείο Χανίων και ο Άρειος Πάγος.

    Το 2017 ο Όμιλος Εταιρειών Νίκου Δασκαλαντωνάκη, με απρόσωπη ανακοίνωσή του, δεν μιλάει πλέον για εικονικούς μετόχους, αλλά για μικρομετόχους, είναι και αυτό μια μικρή συμφιλίωση με την νομική πραγματικότητα. Στο άμεσο μέλλον θα εξοικειωθούν με το γεγονός ότι η μετοχική σύνθεση του 2009, όπου η Πόπη, ο Γιάννης και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη κατείχαν την πλειοψηφία του 60% του μετοχικού κεφαλαίου σε πολλές εταιρείες (π.χ. Sunstores AE και άλλες), παραμένει ισχυρή και αναλλοίωτη μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

    Δεν παραπληροφορήσαμε ποτέ, δεν υπήρξε ανακοίνωση ή δήλωση μας  που να ενέτασσε την Grecotel A.E. στην δικαστική αντιδικία. Ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθμ. 1340/17 απόφαση του έκρινε ότι ο προσωρινός μέτοχος Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης, βάσει αποφάσεως ασφαλιστικών μέτρων, όταν συμμετείχε και ψήφιζε στην Γενική Συνέλευση της ΧΑΡΙΣΜΑ Α.Ε., αυτή η Γενική Συνέλευση δεν ήταν ανυπόστατη σύμφωνα με το άρθρο 35γ του ν. 2190/1920. Το περιεχόμενο- όμως- της απόφασης της συγκεκριμένης Γενικής Συνελεύσεως της εταιρείας ΧΑΡΙΣΜΑ Α.Ε. θα κριθεί με τις διατάξεις περί ακυρωσίας και ακυρότητας των άρθρων 35α και 35β του ν. 2190/1920 πλέον.  Πουθενά η απόφαση 1340/2017 του Αρείου Πάγου δεν έκρινε σύννομη την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη με απόφαση Γενικής Συνελεύσεως, που λήφθηκε με τις ψήφους του προσωρινού μετόχου Νικολάου Δασκαλαντωνάκη, με βάση την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων του Ρεθύμνου, ο οποίος δεν δικαιώθηκε αμετακλήτως ως προς την μετοχική του ιδιότητα, σύμφωνα με την άνω απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

    Δεν απειλήσαμε ποτέ και κανέναν και απορρίπτουμε με αγανάκτηση τις ιταμές συκοφαντίες. Σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου, που γνωρίζει ο Όμιλος, στοιχείο της απειλής είναι η απειλή ασκήσεως βίας ή τελέσεως άλλης παράνομης πράξης, που περιάγει τον άλλο σε τρόμο ή ανησυχία. Η διαβίβαση δανειστικών συμβάσεων και δικογράφων της υφιστάμενης αντιδικίας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δε συνιστά ούτε βία, ούτε άλλη παράνομη πράξη και βεβαίως δεν προκαλεί τρόμο ή ανησυχία σε κανέναν, αφού όλα λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο, κατά τις ανακοινώσεις του Ομίλου.
    Οι εντολείς μου δεν επιθυμούν να συνεχίσουν την δημόσια αντιπαράθεση, θα απαντήσει αυθεντικά και αυτή τη φορά η Ελληνική Δικαιοσύνη. Στην διαμάχη της νομικής αλήθειας με την ερμηνεία-ψευδαίσθηση κερδίζει πάντα η αλήθεια”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τίνα Δασκαλαντωνάκη στο mononews.gr “Στηρίζουμε τις επιλογές του δικηγόρου μας”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ν. Δασκαλαντωνάκης απαντά στον Μ. Δημητρακόπουλο: «Η εκστρατεία παραπληροφόρησης θα αποτύχει»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Το «σήριαλ» στον εμφύλιο της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη συνεχίζεται: «Εμάς δικαίωσε ο Άρειος Πάγος»



    ΣΧΟΛΙΑ