• Business

    Λευτέρης Αυγενάκης: Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ επιβεβαιώνουν τα ψέματα του κ. Τσίπρα

    • NewsRoom
    Αυγενάκης

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης


    Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο γραμματέας της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ.

    “Συνεχίζουν να αποκαλύπτονται οι ψεύτικες υποσχέσεις και τα παραμύθια του κ. Τσίπρα προς τους Έλληνες πολίτες. Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2017 επιβεβαιώνει τα…ψέματα του κ. Τσίπρα: τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο κ. Τσίπρας πρόπερσι και θα μείωνε πέρυσι. Ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά αποτελεί βασικό εισπρακτικό μέσο της κυβέρνησης” τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης.

    Συνεχίζοντας, τονίζει: “Ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ για το τρέχον έτος θα γίνει όπως ακριβώς και πέρυσι, αφού, για άλλη μια φορά, δεν θα ισχύσει η υπόσχεση που είχε δώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της περσινής ΔΕΘ, όπου είχε υποσχεθεί ότι από το 2017 θα ισχύσει 100% απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για κάθε φορολογούμενο που πληροί κάποια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, αναφορικά με το εισόδημα, την επιφάνεια των κτισμάτων και τη συνολική αντικειμενική αξία αυτών”.

    Ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ επισημαίνει επίσης, πως παράλληλα “η προστασία της πρώτης κατοικίας “πήγε περίπατο” και πλέον χάρη στην “αριστερή” ευαισθησία οι πολίτες χάνουν τα σπίτια τους με ηλεκτρονικούς πλέον πλειστηριασμούς” ενώ κάνει λόγο για “θλιβερή κληρονομιά του κ. Τσίπρα, μια κληρονομιά ψεμάτων, μια κληρονομιά…παραμυθά που εμπαίζει τους Έλληνες πολίτες”.

    Ο κ. Αυγενάκης υπενθυμίζει, τέλος, πως η ΝΔ έχει δεσμευθεί ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. “Απέναντι στα συνεχή ψέματα του κ. Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά τη γλώσσα της Αλήθειας, δεν δίνει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, αλλά δεσμεύεται για συγκεκριμένα και άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα” καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Αυγενάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΝΦΙΑ: «Φωτιά» για 7,4 εκατ. φορολογούμενους πριν τη ΔΕΘ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ–Δείτε πόσα θα πληρώσετε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι πλασματικές αντικειμενικές «φουσκώνουν» στα 3,2 δις ευρώ τον λογαριασμό για τον ΕΝΦΙΑ



    ΣΧΟΛΙΑ