• Business

    Έξι CEOs μοιράζονται τις πρωινές συνήθειες που συμβάλλουν στην επιτυχία τους

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Έξι CEOs της Νέας Υόρκης περιγράφουν το πώς περνούν τα πρωινά της ημέρας. Η ρουτίνα του καθενός είναι διαφορετική, αλλά οι περισσότεροι έχουν κάποια βασικά κοινά μεταξύ τους, όπως το ξύπνημα νωρίς-νωρίς, την πρωινή γυμναστική και το καθιερωμένο “τσεκ” του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.

    Αν ψάχνετε ιδέες για το πώς να ξεκινήσετε την καριέρα σας, συμβουλευτείτε καλύτερα μερικούς επιτυχημένους διευθύνοντες συμβούλους! Έξι τέτοια στελέχη δίνουν τα tips που χρησιμοποιούν οι ίδιοι:

    Ilir Sela

    1. Ilir Sela – Iδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Slice
    Είμαι πρωινός τύπος, έτσι είμαι συνήθως ξύπνιος από τις 5:30 π.μ. ή το αργότερο 6:00. Εντός των πρώτων 5 ή 10 λεπτών θα ανοίξω το τηλέφωνό μου και θα ελέγξω τι συμβαίνει με την επιχείρηση. Είμαι πάντα ενθουσιασμένος όταν ξυπνάω και ελέγχω πώς πήγαν τα πράγματα ενώ κοιμόμουν. Πριν από τις 6:40 π.μ. βρίσκομαι με τον αδερφό μου και οδηγούμε μαζί μέχρι τη δουλειά. Στη διάρκεια αυτή ελέγχω όλα τα μηνύματά μου, διαβάζω μερικά από τα νέα και συγχρόνως συζητώ με τον δίδυμο αδερφό μου για δουλειές.

    Nadia Boujarwah

    2. Nadia Boujarwah – Συνιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της Dia & Co
    Πάντα ξυπνούσα πρωί. Αν θα πάω γυμναστήριο (το κάνω 2 με 3 φορές τη βδομάδα) τότε ξυπνώ στις 6:00, αλλιώς 6:30. Πρόσφατα άρχισα να χρησιμοποιώ το headspace μια εφαρμογή για διαλογισμό. Το χρησιμοποιώ για 10 λεπτά το πρωί και αυτό με βοηθά να καθαρίσω το μυαλό μου, πριν ξεκινήσω τη μέρα μου. Είμαι έτοιμη συνήθως σε λιγότερο από 15 λεπτά και επειδή μένω πολύ κοντά στο γραφείο, περπατάω για τη δουλειά.

    Kenny Dichter

    3. Kenny Dichter – Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Wheels Up
    Ξυπνάω κάπου μεταξύ 5:00 έως 5:30. Έχω τρεις συσκευές και ελέγχω το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο. Mετά έρχεται ο προπονητής μου και με τεντώνει από τις 6:00 έως τις 6:45, ενώ διαβάζω την εφημερίδα. Από τις 6:45 έως τις 7:30, συνεχίζω με κάποιες ασκήσεις και πίνω χυμό και καφέ καφέ. Στις 7:30 κάνω ντους και, παράλληλα, παρακολουθώ CNBC στην τηλεόραση.

    4. Elliot Weissbluth – Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του HighTower
    Ξυπνάω περίπου στις 4:00 ή 4:30. Κάνω καφέ και ανασυγκροτούμαι: σε ποιο σημείο βρίσκομαι, ποιο είναι το σχέδιο για την ημέρα, τι πράγματα που συμβαίνουν. Κάνω έναν ανασχηματισμό των προτεραιοτήτων μου. Ένα από τα πράγματα που με βοηθούν είναι ένα εργαλείο που ονομάζεται Momentum, που σας ζητά να ορίσετε μια πρόθεση για την ημέρα. Γράφω ποια είναι η πρόθεσή μου για την ημέρα και ποια είναι η εστίασή μου και αυτό πραγματικά με βοηθά. Επίσης, υπάρχει πάντα μια προπόνηση νωρίς το πρωί.

    Debra Bednar-Clark

    5. Debra Bednar-Clark – Iδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της DB + co
    Είμαι εντελώς πρωινός τύπος. Μου αρέσει να σηκώνομαι όταν το φως του ήλιου χτυπά το παράθυρο του υπνοδωματίου μου, αλλά πάντα έβαζα το ξυπνητήρι μου τουλάχιστον στις 7:00 π.μ., για κάθε περίπτωση. Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να ελέγξω τα εισερχόμενά μου, για να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχουν σημαντικές ανάγκες ή ερωτήσεις. Μέσα στα πρώτα 30 λεπτά κάθε μέρα διαβάζω τα νέα, μετά παίρνω πρωινό (το οποίο είναι πάντα ίδιο: νερό με λεμόνι, τοστ, σταφίδες και latte. Μερικές φορές θα κάνω γιόγκα στο σπίτι ή pilates.

    Ben Anderson

     

    6. Ben Anderson – Συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amino Apps
    Όλα αρχίζουν στη μέση της νύχτας. Ως Διευθύνων Σύμβουλος, το μυαλό μου πηγαίνει κατευθείαν στη δουλειά και μου παίρνει λίγο χρόνο για να ξανακοιμηθώ. Όταν ξυπνάω κανονικά, στις 8:00 π.μ., συνήθως ελέγχω το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο και κοιτάω το πρόγραμμά μου για να δω τι θα κάνω εκείνη την ημέρα. Κάνω ντους και παίρνω το πρωινό μου μαζί μου – γιαούρτι και ρόφημα πρωτεΐνης – και πηγαίνω στο γραφείο μου με το ηλεκτρικό μου skateboard.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η απίστευτη ζωή του νέου CEO της Uber: Από την προσφυγιά στην κορυφή της τεχνολογίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κορυφαίοι CEO’s σας συμβουλεύουν πώς να χτίσετε λαμπρή καριέρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποια είναι η καθημερινότητα του CEO της Google;



    ΣΧΟΛΙΑ