• Business

    Εθνική Τράπεζα: Πρόσωπο έκπληξη αναλαμβάνει το Risk management. Έρχεται και ο Καραμούζης

    • NewsRoom
    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας.


    Ένα όνομα έκπληξη ο  Ιωάννης Βαγιονίτης θα αναλάβει επικεφαλής στο Risk Management στην Εθνική τράπεζα. Ο Βαγιονίτης είναι σήμερα Γενικός Διευθυντής στο Credit στην Εθνική και τοποθετήθηκε σε αυτή την θέση τον Απρίλιο του 2017. Ορίστηκε Βοηθός Γενικός Διευθυντής Chief Credit Officer τον Ιούλιο  του 2015. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Finansbank από τον Ιανουάριο του 2014 καθώς επίσης μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων, της Επιτροπής Ελέγχου και της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της ίδιας Τράπεζας.

    Από το 2004

    Από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 ήταν Διευθυντής της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων της ΕΤΕ. Επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνική Factors.

    Από τον Μάιο του 2008 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 ήταν Διευθυντής των Διευθύνσεων Πίστης και Διεθνούς Πίστης του Ομίλου της ΕΤΕ ενώ από τον Οκτώβριο του 2006 μέχρι τον Μάιο του 2008 ήταν Διευθυντής της Διεύθυνσης Πίστης της ΕΤΕ.

    Εντάχθηκε στο δυναμικό της Τράπεζας το 2004 στην Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνων της Τράπεζας και του Ομίλου.

    Έχει επίσης εργασθεί στην Τράπεζα HSBC κατά το χρονικό διάστημα 1992 έως 2003, και στην Τράπεζα Κύπρου κατά το χρονικό διάστημα 2003 έως 2004 σε θέσεις ευθύνης στο χώρο της εταιρικής τραπεζικής.

    Ο Βασίλης Καραμούζης

    Βασίλης Καραμούζης
    Βασίλης Καραμούζης

    Εντός των επόμενων ημερών (αρχές Σεπτεμβρίου) αναλαμβάνει δράση στην ΕΤΕ και ο Βασίλης Καραμούζης ένα πρόσωπο που ο επικεφαλής του ομίλου Λεωνίδας Φραγκιαδάκης έχει μεγάλη εμπιστοσύνη και περιμένει πολλά.

    Στην επάνοδο του Βασίλη Καραμούζη στην Ελλάδα και την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής στο corporate και investment banking της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα του efinancialcareers.com, κορυφαίου website με εξιδίκευση στα στελέχη του κλάδου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών διεθνώς.

    Ο Βασίλης Καραμούζης εργάστηκε από το 2009 στην HSBC σε υψηλές θέσεις και προηγουμένως για έξι χρόνια στην Deutsche Bank. Οπως επισημαίνει το δημοσίευμα, της ιστοσελίδας που διαβάζουν τα top στελέχη παγκοσμίως, αφού αποκαλύπτει τα μυστικά του επαγγέλματος με έμφαση στο recruiting στον κλάδο, αφήνει μια senior θέση σε έναν γιγαντιαίο όμιλο αλλά στην Εθνική Τράπεζα αναλάμβανει ευρύτατα καθήκοντα καθώς θα εποπτεύει μεταξύ άλλων τη δραστηριότητα στον τομέα των μεγάλων επιχειρήσεων, του investment banking, του structured finance.

    Το efinancialcareers.com επισημαίνει ότι είναι πολυπληθής η κοινότητα των ελλήνων τραπεζιτών στο City. Παρότι γάλλοι και γερμανοί είναι περισσότεροι, η ελληνική παρουσία είναι σημαντική και αντιστοιχεί στο 1,27% των εργαζομένων στο investment banking στο Λονδίνο. Το μέγεθος δεν είναι μικρό αφού από τους 2,300 έλληνες που βρίσκονται στην database του eFinancialCareers και εργάζονται στο investment banking, ποσοστό 37% είναι στο Λονδίνο.

    O Bασίλης Καραμούζης εργάστηκε οκτώ χρόνια στην HSBC ως επικεφαλής του τομέα asset finance για τη Νότια Ευρώπη και επικεφαλής του capital financing για Ελλάδα και Κύπρο ενώ προηγουμένως ήταν επικεφαλής των πωλήσεων διεθνών αγορών και κεφαλαιαγορών της HSBC για Ελλάδα και Κύπρο.

    Στην HSBC άρχισε να εργάζεται τον Ιούνιο του 2009 στην HSBC ενώ τα προηγούμενα έξι χρόνια είχε υψηλές θέσεις στην Deutsche Bank στο Λονδίνο στον τομέα των hedge fund sales και αργότερα των διεθνών αγορών με επίκεντρο την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή.



    ΣΧΟΛΙΑ