• Business

    Wall Street: 8ήμερο σερί κερδών για τον Nasdaq εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων

    • NewsRoom
    Nasdaq


    Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι δείκτες της Wall Street στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τον Nasdaq ωστόσο να διατηρεί για 8η μέρα το σερί κερδών, ένεκα της αναμονής των επενδυτών ενός μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2ου τριμήνου του έτους μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

    Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 8,02 μονάδων (0,04%) στις 21.629,72 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,03% (+1,97 μονάδες) στις 6.314,43 μονάδες, ενώ ο S&P 500 βρέθηκε 0,13 μονάδες χαμηλότερα (0,01%) κλείνοντας στις 2.459,14 μονάδες.

    Οι επενδυτές, όπως φάνηκε, κρατούν στάση αναμονής ενόψει των εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, περίπου 70 εταιρείες του S&P 500 πρόκειται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους αυτή την εβδομάδα, με τις μετοχές των Bank of America και Goldman Sachs να είναι εκείνες που ξεχωρίζουν από τον τραπεζικό κλάδο. Στην τεχνολογία, ξεχωρίζει η Microsoft, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της και η General Electric.

    Στα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης που καταγράφει τη μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης υποχώρησε στις 9,8 μονάδες τον Ιούλιο από τις 19,8 μονάδες που βρισκόταν τον προηγούμενο μήνα.

    Πώς κινήθηκαν οι ευρωαγορές

    Με μεικτά πρόσημα τερμάτισαν τις συναλλαγές τους κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα οικονομικά στοιχεία για την Κίνα, αλλά και τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το Brexit.

    Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρέμεινε σχεδόν σταθερός στις 386,86 μονάδες. Ο γερμανικός Dax έχασε 0,35%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,35%, ενώ ο γαλλικός CAC έκλεισε στο -0,10%. Στην περιφέρεια, ο ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε απώλειες 0,04%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,03% και ο πορτογαλικός PSI 20 0,19%.

    Να σημειωθεί ότι σήμερα ο υπουργός Brexit David Davis επανεκκίνησε τις διαβουλεύσεις με τον Ευρωπαίο Michel Barnier στις Βρυξέλλες. Έπειτα από ένα πρώτο εισαγωγικό γύρο, στη διάρκεια του οποίου οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων και τα θέματα που πρέπει να διευθετηθούν κατά προτεραιότητα, Βρυξέλλες και Λονδίνο μπορούν να αρχίσουν πλέον να συγκρίνουν τις διαπραγματευτικές τους θέσεις σε πιο φλέγοντα ζητήματα: τα δικαιώματα των πολιτών και η διευθέτηση του λογαριασμού της Βρετανίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εν αναμονή μιας ενδεχόμενης έκδοσης ελληνικού ομολόγου έκλεισε το ΧΑ – Γιατί έκανε πίσω το Μαξίμου



    ΣΧΟΛΙΑ