• Business

    Τζον Κάλαμος: «Γιατί είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα»

    • NewsRoom
    John Calamos

    John Calamos


    Για τις προοπτικές των νέων επενδύσεων στη χώρα μας μίλησε ο Ελληνοαμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζον Κάλαμος, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, με την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από το επενδυτικό σχήμα EXIN, στο οποίο είναι ο βασικός πυλώνας.

    «Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η ώρα για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα, καθώς μεταρρυθμίσεις που καθυστερούσαν αρχίζουν να υλοποιούνται και οι αγορές βλέπουν μεγαλύτερη σταθερότητα» τόνισε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο κ. Κάλαμος.

    Ο κ. Κάλαμος εκτιμά ότι η δική του κίνηση μπορεί να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς και να προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων ομογενών επιχειρηματιών, ενθαρρύνει την υιοθέτηση πολιτικών που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, διαπιστώνει κανόνες που ενισχύουν τη διαφάνεια και δηλώνει αισιόδοξος, καθώς, όπως λέει, οι αγορές βλέπουν μεγαλύτερη σταθερότητα στην Ελλάδα.

    Στην ερώτηση ποιος ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας για να αποφασίσει να επενδύσει στην Ελλάδα επεσήμανε ότι «ο κεφάλαιο πηγαίνει εκεί όπου τυγχάνει της καλύτερης αντιμετώπισης. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι δημοσιονομικές πολιτικές στην Ελλάδα αλλάζουν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας επιχειρήσεων και της αξιοποίησης του ταλέντου και της δημιουργικότητας των Ελλήνων. Καθώς δημιουργείται η αίσθηση ότι οι πολιτικές και οι κανόνες που υιοθετούνται κινούνται προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της σταθερότητας και της διαφάνειας στην αγορά, το κεφάλαιο θα βρει ευκαιρίες και θα τις αξιοποιήσει».

    Ο νέος «ισχυρός άνδρας» της Εθνικής Ασφαλιστικής ίδρυσε την Calamos Investments το 1977 με έδρα το Σικάγο. Η εταιρεία, που διαθέτει πλέον γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Μαϊάμι και το Λονδίνο, δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο στις επενδυτικές στρατηγικές διαχείρισης ρίσκου και διαχειρίζεται κεφάλαια 20 δισ. δολαρίων. Εχει ως πελάτες επιχειρήσεις, συνταξιοδοτικά ταμεία, ιδρύματα, όπως φυσικά και ιδιώτες επενδυτές.

    Η EXIN –στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Τζον Κουδούνης, ο νεαρότερος CEO στη Γουόλ Στριτ το 2010 και σήμερα επικεφαλής της Calamos Investments, και ο ο Ματ Φέρφιλντ, με 26ετή παρουσία στις ασφαλίσεις– εστιάζει σε οργανωτικές δράσεις που δημιουργούν μακροπρόθεσμη υπεραξία στις ασφαλιστικές αλλά και στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το απόλυτο success story: Ποια ελληνική εταιρεία εξαγοράστηκε από την Samsung

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Deal-μαμούθ στη ναυτιλία! Τι «ψώνισε» με 6,3 δισ. δολ. η Cosco

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κίνηση «ματ» από τον Μιχάλη Τσαμάζ: Εξασφάλισε δάνεια 300 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των δικτύων της COSMOTE



    ΣΧΟΛΙΑ