• Business

    Φ.Καραβίας: Το Eurobank Trade Club θα γίνει η ναυαρχίδα για τη στήριξη των ελληνικών εξαγωγών


    «Ναυαρχίδα» των πρωτοβουλιών της Eurobank για τη στήριξη των ελληνικών εξαγωγών και των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, χαρακτήρισε το Exportgate, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας, μιλώντας σε εκδήλωση για τη στρατηγική συμμαχία που συνήψε πρόσφατα η Eurobank με την Banco Santander.

    Η ελληνική τράπεζα συμμετέχει στο πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο Διασύνδεσης Επιχειρήσεων “Trade Club Alliance”, που υποστηρίζεται από επτά τραπεζικούς ομίλους σε 22 χώρες από όλον τον κόσμο.

    Έφη Καραγεώργου
    Έφη Καραγεώργου

    «Η συνεργασία αυτή έχει για εμάς μια πρόσθετη σημασία, που αφορά και τη χώρα μας συνολικά, ανέφερε ο κ. Καραβίας και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: Η πολυετής κρίση αμαύρωσε το όνομα της χώρας διεθνώς – δεν έχει νόημα να μην λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η εμπιστοσύνη δύσκολα χτίζεται και εύκολα καταστρέφεται. Ο βαθμός εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα εμφανίζει σημεία βελτίωσης, αλλά ακόμη βρίσκεται σε απόσταση από το στόχο της πλήρους αποκατάστασης. Γι’ αυτό και το γεγονός ότι τέτοιος αριθμός διεθνών εταίρων, τέτοιου κύρους και εμβέλειας εμπιστεύονται και συνεργάζονται με μια ελληνική τράπεζα, τη Eurobank, σε ένα δίκτυο εμπορικών συναλλαγών, αποτελεί αφενός μέτρο αξιοπιστίας για την τράπεζά μας, αλλά ταυτόχρονα και ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας και της οικονομίας.

    Μάλιστα όπως είπε ο κ. Καραβίας, η Eurobank δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα -αυτό της χρηματοδότησης- σε όσους πελάτες της τράπεζας γίνουν μέλη του Trade Club Alliance. «Όσοι πελάτες μας συμμετέχουν θα έχουν στη διάθεσή τους ένα επιπρόσθετο κονδύλι χρηματοδότησης, το οποίο αφορά το σύνολο των σχετικών συναλλαγών από την έκδοση εγγυητικών επιστολών μέχρι τη χρηματοδότηση της εφοδιαστικής αλυσίδας» όπως για παράδειγμα την πληρωμή τιμολογίων εισαγωγών, ή την προεξόφληση ενέγγυων πιστώσεων. Και διευκρίνισε πως οι χρηματοδοτήσεις αυτές θα έχουν εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμολόγηση μέσα από τις διεθνείς συνεργασίες της Eurobank με τους κορυφαίους θεσμικούς χρηματοδοτικούς οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), IFC, που είναι ο χρηματοδοτικός βραχίονας της Παγκόσμιας Τράπεζας).

    «Η ελληνική οικονομία μπαίνει σε μια νέα φάση ανάπτυξης, το δείχνουν οι εισροές από τον τουρισμό, η ανοδική πορεία των εξαγωγών, αλλά και οι δείκτες για τις παραγγελίες σε ελληνικές επιχειρήσεις σε συνδυασμό με τη μείωση της ανεργίας» ανέφερε στην ομιλία του ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και συμπλήρωσε πως: Ως Υπουργείο Εξωτερικών, έχουμε δεσμευτεί να στηρίξουμε κάθε εξωστρεφή προσπάθεια, η οποία διευρύνει τις προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων. Έτσι, έχουμε θέσει υπό την αιγίδα μας και υποστηρίζουμε ενεργά, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, το πρόγραμμα επιχειρηματικών αποστολών “Go International” της Eurobank μέσω και του δικτύου των Ελληνικών Πρεσβειών και Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Αρχών μας στο εξωτερικό.

    Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν υψηλόβαθμα στελέχη της Banco Santander και συγκεκριμέναο επικεφαλής Network Banking, κ. Fernando Lardies, ο επικεφαλής Product Μanagement andInternational Business της Santander UK, κ. John Carroll, και ο κ. Jon Barañano Gaviña, Global head of nonFinancial Servicesο οποίος πρόσφατα εξελέγη και Πρόεδρος του “Trade Club Alliance”.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Όμιλος Santander ξεκινά αυτή τη συνεργασία με τη Eurobank. Μοιράζονται μαζί μας την ίδια φιλοσοφία για τη διευκόλυνση με καινοτόμο τρόπο των μικρομεσαίων και των μεγάλων επιχειρήσεων να δραστηριοποιηθούν διεθνώς. Είναι πάντοτε σημαντικό να έχει κανείς ένα στενό τοπικό εταίρο στις σημαντικές αγορές και προσβλέπουμε στη συνεργασία μας με τη Eurobank στο Ηνωμένο Βασίλειο». ανέφερε ο κ. John Carroll.

    «Είναι τιμή μας που η Eurobank βρίσκεται στο Trade Club Alliance. Έχουμε κοινό όραμα να βοηθούμε τις επιχειρήσεις στη διεθνή τους ανάπτυξη, παρέχοντας τους, τα μέσα, τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που θα τους επιτρέψουν να ανοίξουν διεθνείς αγορές ή να παγιώσουν τη θέση τους σε αυτές. Το Trade Club Alliance γεννήθηκε με αυτό το σκοπό» σημείωσε ο κ. Jon Barañano Gaviñaκαι συμπλήρωσε: Κορυφαίες τράπεζες στις χώρες τους μπορούν να συνδέσουν τους πελάτες τους σε ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό επιχειρηματικό περιβάλλον, εκμεταλλευόμενες τις ψηφιακές πλατφόρμες και τη γνώση των τραπεζών για τους πελάτες τους. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η Eurobank και το Trade Club Alliance θα βοηθήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eurobank: Πως η τράπεζα μπήκε στο κλαμπ των ισχυρών του διεθνούς εμπορίου



    ΣΧΟΛΙΑ