• Business

    Eurobank: Εκδήλωση με ομιλητή τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Hans Eichel

    • NewsRoom
    Eurobank

    Από την εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ. Hans Eichel. Διακρίνονται (από αριστερά) Σταύρος Ιωάννου Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης Πρόεδρος ΔΣ ομίλου Eurobank, Hans Eichel πρώτην υπουργός Οικονομικών Γερμανίας, Φωκίων ΚΑραβίας Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank, Peter Schoof Γερμανός Πρέσβης, Θεόδωρος Καλαντώνης Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank


    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Hans Eichel ήταν ο προσκεκλημένος κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Eurobank, κατά την οποία έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη να δοθεί λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

    Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Peter Schoof, ενώ εκπροσωπήθηκαν από τους προέδρους τους οι κορυφαίοι θεσμικοί φορείς της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας. Εκτός από τον κ. Νικόλαο Καραμούζη, πρόεδρο της ΕΕΤ και πρόεδρο του Δ.Σ. της Eurobank, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, καθώς και ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ.κ. Μιχάλης Μαϊλλης και Αθανάσιος Κελέμης.

    Προσφωνώντας τον κ. Eichel, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας επισήμανε τη συμβολή του στη συμμετοχή της Ελλάδας στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς κατά τη θητεία του ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες και αποφασίστηκε η ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη. Ο κ. Καραβίας χαρακτήρισε τον κ. Eichel «μεγάλο Ευρωπαίο μεταρρυθμιστή», υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του στη δημιουργία της ομάδας του G-20 και, προπάντων, στη διαμόρφωση της σημερινής εικόνας της Γερμανίας μέσω της πολιτικής μεταρρυθμίσεων που έγινε γνωστή ως «Ατζέντα 2010». «Η σταθερή προσήλωση στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια αποδείχθηκε πως είναι ο δρόμος της επιτυχίας για τα κράτη, αλλά απαιτεί μακροπρόθεσμη οπτική, πολιτικές συναινέσεις και πολιτικούς που να αναλαμβάνουν το κόστος των ορθών επιλογών. Η Ελλάδα, μέσα από την οδυνηρή εμπειρία της κρίσης, και με μεγάλο κοινωνικό κόστος, έχει καταλήξει στις αποφάσεις εκείνες που διασφαλίζουν την παραμονή της στο ενιαίο νόμισμα και στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης», σημείωσε ο κ. Καραβίας.

    Στην ομιλία του, ο κ. Eichel τοποθετήθηκε υπέρ μίας περισσότερο υπεύθυνης στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στην Ελλάδα, όσον αφορά το θέμα της κρίσης του χρέους: «Η αρχαία Ελλάδα είναι η κοιτίδα της Ευρώπης. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από καμία φιλία. Όλες οι χώρες του Ευρώ και κυρίως η Γερμανία, θα πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα να υπερβεί τα οικονομικά της προβλήματα», τόνισε. Ο κ. Eichel πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει ενόψει των εξελίξεων στη γύρω περιοχή να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της. Η ίδρυση του ευρωπαϊκού θεσμού πριν από ακριβώς 60 χρόνια στη Ρώμη αποτέλεσε σύμβολο αλληλεγγύης και ενός νέου τρόπου σκέψης των Ευρωπαίων. Αυτή η θετική σκέψη θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και σήμερα για να ενδυναμωθεί η συνοχή της Ευρώπης ενάντια σε κάθε είδους εθνικισμό. Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί το δρόμο των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, όμως από την άλλη θα πρέπει οι υπόλοιπες χώρες να δώσουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα για κάτι τέτοιο και να δείξουν υπομονή».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτοψία στην Abbvie: Είδαμε με τα μάτια μας πώς είναι να δουλεύεις στην «ελληνική Google»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρωμα γυναίκας για την εκλογή στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Όλο το παρασκήνιο και τα ονόματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανησυχητικά στοιχεία: Ένας στους τρεις Έλληνες δεν πλήρωσε κανέναν φόρο το 2016



    ΣΧΟΛΙΑ