• Business

    Τράπεζα Πειραιώς: «Ρίχνει» 4,2 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα την επόμενη τριετία

    Χρήστος Μεγάλου

    Χρήστος Μεγάλου-CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Φουλάρει τις μηχανές για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η Τράπεζα Πειραιώς και το budget για την επόμενη τριετία είναι σημαντικά αυξημένο με στόχο τα 3 δισ. ευρώ προς μεσαίες επιχειρήσεις και 1,2 δισ.ευρώ προς πολύ μικρές επιχειρήσεις.

    Η Πειραιώς έχει μερίδιο 35% στην επιχειρηματική πίστη, με συνολικά υπόλοιπα επιχειρηματικών δανείων ύψους 40 δισ.ευρώ εκ των οποίων πάνω από το ήμισυ, σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

    Η τράπεζα, στο πλαίσιο της συνολικής αντιμετώπισης των επιχειρήσεων, έχει ως στόχο να στηρίζει τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να μείνουν στην αγορά και να αναπτυχθούν και, σύμφωνα με την Ευτυχία Κασελάκη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, από το συγκεκριμένο budget προτεραιότητα δίνεται στη συμμετοχή σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

    Το οπλοστάσιο προϊόντων της Πειραιώς εμπλουτίζεται και η στρατηγική είναι η συνολική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, η τράπεζα έχει ένα μοναδικό προϊόν στην ελληνική αγορά που παρέχει τη δυνατότητα για χρηματοδότηση instant σε πολύ μικρές επιχειρήσεις με την υποβολή αίτησης, την έγκριση και την εκταμίευση να γίνονται στην ίδια επίσκεψη στο κατάστημα.

    Στην ίδια κατεύθυνση, της στήριξης στις επιχειρήσεις, από αύριο Παρασκευή, «βγαίνει στον αέρα» ένα νέο portal, το 360° Funding, το οποίο περιέχει το σύνολο των πληροφοριών που χρειάζεται μια επιχείριση αλλά και οι εν δυνάμει επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες που αναζητούν χρηματοδότηση, συγκεντρώνοντας με χρηστικό τρόπο όλες τις ευκαιρίες χρηματοδοτικής ενίσχυσης από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, και χωρίς κανένα κόστος για τον ενδιαφερόμενο.

    Για τις επιχειρήσεις υφίστανται αυτή τη στιγμή, εκτός τραπεζικού δανεισμού, σημαντικοί πόροι: από το ΕΣΠΑ ύψους 15 δισ.ευρώ (χωρίς το κομμάτι των υποδομών), εκ των οποίων 5 δισ.ευρώ αφορούν τον αγροτικό τομέα, ως τα 2 δισ.ευρώ του αναπτυξιακού νόμου, αλλά και τα συνολικά 120 δισ.ευρώ ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μέρος των οποίων μπορεί να λάβουν ελληνικές επιχειρήσεις.

    Η ενημέρωση είναι ένα κρίσιμο σημείο αφού ειδικά οι μικρότερες επιχειρήσεις εμποδίζονται από τη διαθέσιμη πληροφόρηση για τα προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης που σήμερα είναι πολυσύνθετη, διάσπαρτη και πολλές φορές δυσνόητη.

    Tο www.360funding.gr έχει ως βασικό χαρακτηριστικό είναι μια δυνατή μηχανή αναζήτησης που με βάση τα κριτήρια που συμπληρώνει ο ενδιαφερόμενος, δημιουργεί ένα προσωποποιημένο προφίλ που δίνει πληροφορίες για τα κατάλληλα προγράμματα αλλά και στέλνει ειδοποιήσεις όταν «τρέξουν» στο μέλλον νέα, που πιθανώς ενδιαφέρουν τον επιχειρηματία.

    Η πλατφόρμα κατευθύνει με εύκολο και άμεσο τρόπο στην εύρεση του κατάλληλου χρηματοδοτικού προγράμματος που ανταποκρίνεται στις επενδυτικές του ανάγκες και παράλληλα, προβάλλονται τα πακέτα προϊόντων και υπηρεσιών της Τράπεζας Πειραιώς, όπως το Πειραιώς Επιχειρείν 360°, τα οποία έρχονται να υποστηρίξουν την υλοποίηση της επένδυσης μέσα από σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία.

    Ο Όμιλος Πειραιώς έχει μερίδιο 35% στην επιχειρηματική πίστη, με συνολικά υπόλοιπα επιχειρηματικών δανείων ύψους 40 δισ.ευρώ εκ των οποίων πάνω από το ήμισυ, σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικά οι μικρές επιχειρήσεις με τζίρο ως 2,5 εκ.ευρώ και δανεισμό ως 1 εκ.ευρώ είναι ο κορμός του επιχειρηματικού πελατολογίου με υπόλοιπα 1 δισ.ευρώ και είναι ενδεικτικό ότι παρά το κακό πρώτο τρίμηνο εξαιτίας της αβεβαιότητας και της κακής ψυχολογίας έγιναν εκταμιεύσεις ύψους 30 εκ.ευρώ προς πολύ μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

    Το περιεχόμενο του 360° Funding ανανεώνεται συνεχώς και παρέχει στους ενδιαφερόμενους εντελώς δωρεάν πρόσβαση σε όλη την επικαιρότητα σχετικά με τις χρηματοδοτικές ενισχύσεις και δυνατότητα λήψης newsletter για τακτική ενημέρωση, χρήση της μηχανής αναζήτησης για να εντοπίζουν το πρόγραμμα ενίσχυσης που ταιριάζει στις ανάγκες της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, ενημέρωση με e-mail ή SMS για όλα τα νέα προγράμματα (προκηρύξεις) που ταιριάζουν στο επιχειρηματικό τους προφίλ καθώς και εξειδικευμένους ενημερωτικούς οδηγούς για τα προγράμματα ενίσχυσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εμφύλιος Σμπώκου με Τσοχατζόπουλο-Σταμάτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ζήτημα του ελληνικού χρέους στο τραπέζι της συνάντησης των G7

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανατροπή στην υπόθεση πτώχευσης της Alpha Grissin, με παρέμβαση των τραπεζών – Μπαίνει ειδικός διαχειριστής;



    ΣΧΟΛΙΑ