• Business

    Θανάσης Λαβίδας: Συμφωνία με τις τράπεζες για ρύθμιση δανείων της Lavipharm ύψους 26 εκατ. ευρώ

    Λαβίδας

    Ο Θανάσης Λαβίδας με τη σύζυγό του Βάνα


    Η Lavipharm του Θανάση Λαβίδα προχώρησε στην υπογραφή συμφωνητικού για τη συνολική ρύθμιση δανειακών υποχρεώσεων, ύψους 26 εκατ. ευρώ, με τις συνεργαζόμενες τράπεζες, αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις.

    Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Θανάσης Λαβίδας, απευθυνόμενος στους μετόχους στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης, ενημέρωσε ότι «συμφωνήθηκε η επιμήκυνση της διάρκειας των δανειακών συμβάσεων έως το 2023, ενώ το κόστος δανεισμού διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα της τάξης του 4%».

    Σε σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η Lavipharm έχει ήδη υπογράψει ρύθμιση ποσού 12,5 εκατ. ευρώ περίπου, με την Τράπεζα Αττικής Leasing, που περιλαμβάνει ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους τόσο σε σχέση με το επιτόκιο, που διαμορφώνεται σε 1,8%, όσο και με τη διάρκεια του  Leasing που παρατείνεται μέχρι το 2039.

    «Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της αγοράς, η εν λόγω συμφωνία με τις Τράπεζες μας δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε με μεγαλύτερη άνεση στην υλοποίηση της στρατηγικής μας και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε ο κ. Λαβίδας.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και παρουσιάστηκε ο Απολογισμός του 2016. Ο κ. Θανάσης Λαβίδας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lavipharm,  αναφερόμενος στη στρατηγική εξορθολογισμού των δαπανών που ακολουθεί η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, καθώς και στις προοπτικές ανάπτυξης μέσα σε ένα νέο και αρκετά ασταθές περιβάλλον, λόγω των συνεχόμενων αλλαγών που σχετίζονται με τον τομέα του φαρμάκου, τόνισε:  “αποδεικνύεται ότι η στρατηγική που έχουμε ακολουθήσει με έμφαση στις εξαγωγές και στην ισχυροποίηση της εγχώριας δραστηριότητας στους τομείς όπου έχουμε καταξιωθεί ήταν ορθή.  Η στρατηγική αυτή εφαρμόστηκε με επιτυχία και – σε συνδυασμό με το συνεχή έλεγχο δαπανών κι εξόδων και τη σωστή διαχείριση πόρων – οδήγησε σε αύξηση πωλήσεων και βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας σε σχέση με το 2015, παρόλη τη σημαντική επιβάρυνση από τα rebates και clawbacks που επιβλήθηκαν από την Πολιτεία και επηρέασαν αρνητικά το Mικτό της Κέρδος”.

    Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν αναλυτικά του οικονομικά αποτελέσματα του  έτους 2016 από τον Group CFO κ. Σπύρο Μαγκλιβέρα.  Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου λόγω λήξης της θητείας τους. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους κ.κ. Θανάση Λαβίδα, Λουκία Λαβίδα, Μηνά Τάνες, Χρήστο Διαμαντόπουλο και Λητώ Ιωαννίδου, ενώ η Επιτροπή Ελέγχου από τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη κ.κ. Χρήστο Διαμαντόπουλο, Λητώ Ιωαννίδου και Μηνά Τάνες.

    Τέλος, ο κ. Λαβίδας έκανε ειδική μνεία στην αποχώρηση της κας Τάνιας Βρανοπούλου, Αναπληρώτριας Διευθύνουσας Συμβούλου, μετά από 30 συναπτά έτη σε διευθυντικές θέσεις εντός του Ομίλου. “Η κα Βρανοπούλου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Lavipharm και συνέβαλε στην υλοποίηση της στρατηγικής μας όλων αυτών των ετών” δήλωσε ο κ. Λαβίδας.

    Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με συζήτηση επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βόμβα στη ναυτιλία! Ο Πήτερ Γεωργιόπουλος αποχώρησε από την προεδρία της Aegean Marine

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είπε το «ναι» η Κομισιόν για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καραμούζης: «Μπορούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή της Ευρώπης»



    ΣΧΟΛΙΑ