• Business

    Προ των πυλών ενός παγκοσμίου κραχ σύμφωνα με το μεγαλύτερο hedge fund του κόσμου

    Τραμπ


    Ένεκα της κρίσης των τελευταίων ημερών στον Λευκό Οίκο, πληθαίνουν οι επενδυτές ανά τον κόσμο που αρχίζουν και υπολογίζουν τον πιθανό αντίκτυπο μιας πρότασης μομφής για τον Trump.

    Η Bridgewater Associates, το μεγαλύτερο hedge fund παγκοσμίως, επεσήμανε στους πελάτες της ότι είναι προ των πυλών ενός παγκοσμίου κραχ στα χρηματιστήρια, εφόσον ο  Trump χάσει την αξιοπιστία του και μπει πρόωρο τέλος στη θητεία του.

    Όπως τονίζει, οι μετοχές των ΗΠΑ είναι πιθανό να έχουν πτωτική πορεία περισσότερο από 10%, ενώ η ελεύθερη πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές θα αγγίζει το 12%, και στις ιαπωνικές μετοχές το 16%. Συγχρόνως, οι αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων θα μειωθούν 0,8%, ο χρυσός θα αυξηθεί κατά 14% και η ισοτιμία γεν/δολαρίου θα σημειώσει άνοδο της τάξης του 16%.

    Το note που έστειλε η Bridgewater στους πελάτες της στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ακολούθησε την πτώση που καταγράφηκε στην Wall Street στις 17 Μαΐου, την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων οκτώ μηνών, μετά από τις φήμες ότι ο Trump ζήτησε από τον James Comey, τον πρώην επικεφαλής του FBI τον οποίο απέλυσε, να περατώσει μια έρευνα αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Michael Flynn, με τη Ρωσία.

    Σύμφωνα με το hedge fund ο Trump δεν θα χάσει πρόωρα την θητεία του, ωστόσο αναφέρει ότι υπάρχουν πιθανότητες εκ μέρους της αγοράς για μια τέτοια εξέλιξη, οι οποίες φτάνουν το 50%, κι έτσι στρέφει την προσοχή του στον αντίκτυπο που θα έχει ένα τέτοιο πλάνο στις αγορές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: «Σε δύο χρόνια ψήφισε δύο Μνημόνια ο Τσίπρας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σόιμπλε εναντίον Λαγκάρντ στον πόλεμο για το χρέος. Όλες οι εξελίξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος επιχειρηματίας έχει , κατά τον Αλαφούζο “και χρέη και θράσος”;



    ΣΧΟΛΙΑ