• Business

    Πάνος Γερμανός: Μεταξύ 4,2% και 4,7% το εύρος επιτοκίου του ομολογιακού δανείου της Sunlight

    • NewsRoom
    Πάνος Γερμανός. Επιχειρηματίας

    Πάνος Γερμανός. Επιχειρηματίας. Βασικός μέτοχος Sunlight & Public


    Μεταξύ 4,2 και 4,7% τοποθετείται το εύρος επιτοκίου για το ομολογιακό δάνειο που θα εκδώσει την Τετάρτη η Sunlight, μέλος του ομίλου Olympia Developments, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού.

    Η Δημόσια Προσφορά έχει οριστεί στο διάστημα 14-16 Ιουνίου και αναμένεται να εκδοθούν 50.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ.

    Τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού, συνολικού ύψους 36 εκατ. ευρώ, της Συστήματα Sunlight και της θυγατρικής της Sunlight Recycling.

    Παράλληλα, θα χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις της εταιρείας, στις οποίες περιλαμβάνεται η ίδρυση δύο θυγατρικών στο εξωτερικό, ενώ μέρος των κεφαλαίων θα παραμείνουν ως διαθέσιμα για μελλοντικές κινήσεις.

    Η στρατηγική της εταιρείας πίσω από την απόφαση για την έκδοση εταιρικού ομολόγου συναξιολόγησε την αναχρηματοδότηση της εταιρείας συνολικά, διότι το 2018 λήγει σε μεγάλο βαθμό ένα τραπεζικό ομολογιακό δάνειο που έχει λάβει η εταιρεία. Έτσι εξετάστηκαν οι διαθέσιμες επιλογές και καθώς παρουσιάστηκε η ευκαιρία της νέας οργανωμένης αγοράς που έχει δημιουργήσει το ελληνικό Χρηματιστήριο, επιλέχθηκε αυτό το εργαλείο.

    Ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του 2016 μειώθηκε στα 55 εκατ. ευρώ από 58 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2015.

    H εταιρεία ανέπτυξε περαιτέρω την εξαγωγική της δραστηριότητα σε νέες μεγάλες αγορές, όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνέχεια της εισόδου της σε Ασία και Αφρική τα προηγούμενα έτη.

    Αντίστοιχα, και προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της, η εταιρία προχώρησε σε επένδυση στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, με την πρόσληψη επιπλέον 126 νέων εργαζομένων -κυρίως στη μονάδα της στην Ξάνθη-, με τον συνολικό αριθμό των άμεσων θέσεων εργασίας να φτάνει πλέον τις 746.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Sunlight: Στο διάστημα 14-16 Ιουνίου η δημόσια προσφορά για το ομόλογο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Γερμανός (Sunlight): Όταν ένας επιχειρηματίας εξάγει αληθινή βιομηχανία



    ΣΧΟΛΙΑ