• Business

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Limit up κερδών για τη ναυτιλιακή του

    Βαγγέλης Μαρινάκης ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Maritime


    Το 2017 φαίνεται πως ξεκίνησε πολύ καλά για τη ναυτιλιακή Capital Product Partners (CPP), της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς στα αποτελέσματά της για τη χρήση του πρώτου τριμήνου κατέγραψε αύξηση στα κέρδη και στον κύκλο εργασιών.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η CPP, τα κέρδη της κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου κατέγραψαν μικρή αύξηση και διαμορφώθηκαν στα 12,3 εκατ. δολάρια, έναντι κερδών ύψους 12,1 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Παράλληλα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,08 δολ., σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

    Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ωστόσο κατέγραψε μεγαλύτερη αύξηση και ανήλθε το πρώτο τρίμηνο του 2017 στα 60,3 εκατ. δολάρια, έναντι εσόδων ύψους 58,04 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς, έχοντας καταγράψει έκτοτε αύξηση της τάξεως του 4%.

    (Στο κέντρο) Jerry Kalogiratos, διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός διευθυντής της Capital Product Partners Μαρινάκης
    (Στο κέντρο) Jerry Kalogiratos, διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός διευθυντής της Capital Product Partners

    Ο διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός διευθυντής της ναυτιλιακής που ηγείται ο κ. Μαρινάκης, Jerry Kalogiratos, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που εμφάνισε η CPP επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    «Εξακολουθούμε να παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η αγορά των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου θα βελτιωθεί, λόγω των καλύτερων συνθηκών στην πλευρά της προσφοράς, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη μειωμένη δραστηριότητα του βιβλίου παραγγελιών νεότευκτων (που βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα) και τη μειωμένη διαθεσιμότητα στα ναυπηγεία που, σε συνδυασμό με τη σταθερά αυξανόμενη ζήτηση, θα θέσουν τις βάσεις για σταθερή ανάκαμψη της ναυλαγοράς από εδώ και στο εξής. Η CPP εξακολουθεί να στοχεύει σε νέες εξαγορές πλοίων αλλά και στην αναχρηματοδότηση του χρέους της, παράγοντες που θα ενισχύσουν τις ταμειακές της ροές».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Μπαράζ αγοραπωλησιών για τον Γιώργο Οικονόμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήτερ Λιβανός: «Χτύπησε» τζακ-ποτ ο εφοπλιστής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δικαίωση ξανά για τον Πέτρο Παππά στη δικαστική του διαμάχη με τον Nobu Su



    ΣΧΟΛΙΑ