• Business

    SHIPPING FOCUS: Το ΤΑΙΠΕΔ ζητά βελτιωμένες προσφορές για τον ΟΛΘ

    ΟΛΘ ναυτιλία


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Βελτιωμένες προσφορές για τον ΟΛΘ ζητά το ΤΑΙΠΕΔ

    Αφού κατατέθηκαν τρεις προσφορές για τον ΟΛΘ (Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης), το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε οι ενδιαφερόμενοι να επανέλθουν με τις προσφορές τους βελτιωμένες, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 7 Απριλίου. Σύμφωνα με το Reuters, μόλις κατατεθούν και οι βελτιωμένες προσφορές, η επιλαχούσα προσφορά θα ανακοινωθεί έως τα τέλη Μαΐου.

    Ειδοποίηση διαγραφής έλαβε η Ocean Rig από το NASDAQ

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Η εταιρεία γεωτρήσεων Ocean Rig, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου -που κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 15 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ- έλαβε ειδοποίηση για τη διαγραφή της μετοχής της από το ταμπλό του Nasdaq Stock Market, από τη στιγμή που διαπραγματεύεται κάτω από το 1 δολάριο από τις 23 Φεβρουαρίου. Μετά την έφεση που άσκησε η εταιρεία, ο NASDAQ έδωσε νέο περιθώριο μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2017, ώστε να μπορέσει να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς.

    Ετοιμάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Frontline

    Η ναυτιλιακή Frontline, συμφερόντων του Νορβηγού εφοπλιστή John Fredriksen, σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθώς, σύμφωνα με την έγγραφη δήλωση που κατέθεσε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), πρόκειται να εκδώσει νέες μετοχές συνολικής αξίας 300 εκατ. δολαρίων. Η τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησε η Frontline το Δεκέμβριο του 2016 της απέφερε 98 εκατ. δολάρια.

    «Ένεση» 80 εκατ. δολ. στη J Lauritzen

    Η ναυτιλιακή J Lauritzen από τη Δανία έλαβε οικονομική ενίσχυση 80 εκατ. δολαρίων από το μεγαλύτερό της μέτοχο, το Κοινωφελές Ίδρυμα Lauritzen, με στόχο να μπορέσει να ανταποκριθεί στις πληρωμές ενός ομολόγου που πρέπει να εξοφληθεί αργότερα μέσα στο έτος.

    Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα ναυπηγεία DSME

    Το μέλλον των νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) πρόκειται να αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς η διοίκηση θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους του συνταξιοδοτικού fund της Νότιας Κορέας. Το fund αποτελεί έναν εκ των μεγαλύτερων κατόχων ομολόγων των ναυπηγείων, τα οποία πρόκειται να λήξουν ως το τέλος του μήνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τρίτη (11/4/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 1262 (+31)
    • Baltic Cape Index (BCI): 2227 (+62)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1533 (+67)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 891 (+3)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 552 (+3)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μιχάλης Μποδούρογλου: Επενδυτής-μυστήριο στη ναυτιλιακή του – Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alert από JP Morgan για τις νέες παραγγελίες τάνκερ-θηρίων – Ο ρόλος του Γιάννη Αγγελικούση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λέων Πατίτσας: Επιτέλους αγόρασε φορτηγό πλοίο



    ΣΧΟΛΙΑ